Friese Boys kansloos tegen SC Twijzel

Kollumerzwaag – Zaterdag 4 september 2021 speelde Friese Boys de eerste bekerwedstrijd tegen derde klasser SC Twijzel. Deze tegenstander bleek te sterk voor Friese Boys dat met 0-6 onderuit ging.

Het eerste doelpunt van de gasten liet bijna een kwartier op zich wachten. Toen werd Siemen Sake Kamstra gelanceerd en deze dook alleen voor doelman Jelmer Bloem op. Kamstra rondde deze kans bekwaam af, 0-1. Voor Friese Boys kreeg Pier Kempenaar een schietkans maar de bal ging naast het doel van SC Twijzel. Na bijna een half uur verdubbelde SC Twijzel de voorsprong toen opnieuw Siemen Sake Kamstra raak schoot, 0-2. Enkele minuten later was het weer raak. Na een voorzet van Frank Harmens kopte Jelle Pilat keihard raak, 0-3. Met deze stand gingen beide teams aan de thee.

In de tweede helft was het al snel weer raak door een kopbal van invaller Rouke de Boer, 0-4. Een lob van Pier Kempenaar verdween over het doel van de gasten. In de slotfase bracht Johannes van der Meulen met twee rake kopballen de 0-6 eindstand op het scorebord.

© Verslag: Bokke Dijkstra