Friese Boys meisjes MO11-1 kampioen!

FRIESE BOYS MEISJES MO-11 KAMPIOEN

BUITENPOST – In een rechtstreeks duel om de titel speelden Buitenpost MO-11 en Friese Boys MO-11 op sportpark “De Swadde” tegen elkaar. Na een bijzonder spannend duel wist Friese Boys uiteindelijk de titel te pakken door een doelpunt van Dian Broersma, 0-1.

Het eerste schot kwam van Buitenpost-speelster Ylaine de Vries maar de bal ging naast. Keepster Geanne Faber redde op een schot van Marit Reitsema. Shania Top leek namens Friese Boys gevaarlijk te worden maar verdedigster Daniëlle Weidenaar redde op het laatste moment. Daarna had de thuisclub pech. Geanne Faber stopte een inzet van Marit Reitsema. De rebound belandde bij Ylaine de Vries die tegen de paal schoot. Een diepte pass van Jellie Dijkstra belandde daarna voor de voeten van Mariëlle van Lingen die in de handen van keepster Femke Bijlstra schoot. Ook Grietje Martens haar schot trof geen doel. Ylaine de Vries zag vervolgens haar inzet via de paal naast gaan. Wendy Visser kreeg voor Friese Boys ook een mogelijkheid maar haar poging ging over het Buitenpost-doel.
Na de thee was Friese Boys dicht bij een goal maar na een hoekschop van Jellie Dijkstra zag Dian Broersma haar inzet gestopt door Femke Bijlstra. Buitenpost ging in de aanval maar Marit Reitsema en Ylaine de Vries hadden geen succes met hun schoten. Het was Friese Boys dat daarop de leiding nam: Na een aanval via de zusjes Ilse en Dian Broersma was het uiteindelijk Dian die raakschoot, 0-1. Dian Broersma kreeg nog mogelijkheden op 0-2 maar scoorde niet. De laatste mogelijkheden waren voor Buitenpost maar Marit Reitsema en Lyanne Bouma wisten de gelijkmaker niet op het scorebord te krijgen. Op het middenveld wisten Ymkje Spoelstra, Baukje Smid en Beitske Faber hun tegenstanders verder in toom te houden en dat gold ook voor de verdedigsters Jellie Dijkstra, Laura van der Zwaag en Ilse Broersma. Daardoor werd de Friese Boys-titel een feit.

“Dit vind ik zo mooi” was de reactie van trainer Jacob Broersma. “Je zag de teamspirit, ze hebben er hard voor gevochten vandaag. Ze hebben het met z’n allen gedaan, dit is het kampioenschap van het team”

De kampioenen van Friese Boys MO-11: v.l.n.r: Laura van der Zwaag, Shania Top, Ilse Broersma, Baukje Smid, Grietje Martens, Mariëlle van Lingen, Beitske Faber, Wendy Visser, Geanne Faber, Jellie Dijkstra, Dian Broersma, Ymkje Spoelstra. Daarachter leidster Ramona Top en helemaal rechts trainer Jacob Broersma.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys