Friese Boys MO13-1 bij laatste 8 in bekertoernooi!

Nog niet eerder lukte het de meiden van Friese Boys MO13- om zover door te dringen in het bekertoernooi district noord van de KNVB. De ploeg, onder leiding van aanvoerder Fleur Schippers, speelde zaterdag in de belangrijke knock-out wedstrijd tegen het team van BCV MO13-1 in Bergum. De meegereisde ouders zagen Friese Boys de toss winnen en tactisch meteen het andere speelveld kiezen zodat we met de zon in de rug konden beginnen. De meiden gingen er meteen goed op en dat resulteerde in de eerste helft ook in een paar prima kansen. De keeper van Bergum stond echter steeds goed gepositioneerd zodat ze haar doel kon schoonhouden. Cyanne de Jong (rechtsvoor) en Indy van Dekken (mid-mid) zagen hun schoten gekeerd. De meiden van Friese Boys hadden conditioneel een hele kluif aan BCV. BCV, gemiddeld een kop groter dan Friese Boys, speelden vrij fysiek: eerlijk maar ook zeker stevig. Dian Broersma (spits) en Marit Hulshoff (linksvoor) werden dan ook vaak van de bal gezet. De verdediging, onder leiding van aanvoerder Fleur hadden echter hun zaakjes ook goed op orde. Alysja van Dijk, Ilse Broersma en Thea Froukje van der Wal lieten niemand voorbij glippen. Meer dan een afgewaaid schot voor de goal van Geanne Faber langs hebben we niet gezien in de eerste helft.

De tweede helft begonnen de Friese Boys goed. Meteen wakker en weer vol voor de bal. Een paar keer echt hele mooie aanvalsopzetten, die begonnen bij voorstopper Rianne Machiela, via de middenvelders Jellie van der Beek en Femke Sikma vooruit naar de velugelspitsen, en dan voor de goal met die bal. De uiteindelijk beste kans kwam uit een corner van Cyanne, die na een kluts voor de voeten van Dian kwam maar jammerlijk net op de paal werd geschoven. De wedstrijd werd steeds fysieker, en Friese Boys liep op het tandvlees. Twee keer een vervelende blessure. Rianne Machiela even naar de kant na een trap in de lies, en Femke Sikma even groggy na een harde bal vol in het gezicht. Maar op karakter en wilskracht zette Friese Boys door. Na het laatste fluitsignaal stond dezelfde stand op het bord die er ook stond bij de aftrap: 0-0. Penalty’s dus!

De verdeling werd gemaakt en na de verplichte 5 penalty’s elk stond het 4-4. Beide keepers hadden er 1 uit kunnen houden. Dan is het om en om. De spanning was om te snijden, eerst BCV, Geanne heeft hem! Nu Friese Boys, als hij zit zijn we door: Femke Sikma, aanloop, kijken, schieten, binnenkant paal! Ja, Friese Boys heeft het gered. Winst!

De ontlading, zowel op het veld als bij het publiek was groot! Goed gedaan meiden, een ronde verder, bij de laatste 8! Dan zijn hopelijk Jieldou de Vries (geblesseerd) en Esther Kazimier (stage) er ook weer bij. En het zou mooi zijn als we thuis loten. Hoe meer publiek, hoe mooier het voor de meiden is.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys