Friese Boys oefende tegen Rottevalle

ROTTEVALLE – Dinsdagavond speelde Friese Boys een oefenwedstrijd tegen Rottevalle dat uitkomt in de derde klasse. De thuisclub won dit duel met 3-2.

Friese Boys kwam zonder enkele licht geblesseerde basisspelers naar Rottevalle dat in de eerste helft domineerde. Dit leidde tot kansen voor Benjamin van der Molen die twee keer naast schoot. Het was Jorrit Schraa die zijn team daarna aan de leiding bracht, 1-0. Erwin de Wind zag zijn inzet gestopt door Friese Boys-doelman Auke Hoekstra. Na een mooie aanval via Jacco Bekkema en Benjamin van der Molen knalde Steffen Schraa naast. Pas in de slotfase van de eerste helft werd Friese boys gevaarlijk toen Sietse Hoogsteen de kruising van paal en lat raakte.

De tweede helft begon met een mogelijkheid voor Johannes Beiboer maar zijn schot ging over het Rottevalle-doel. Nadat Jelte de Hoek namens Rottevalle naast had geschoten was het even later raak toen een voorzet van Jorrit Schraa werd ingeschoten door Luuk de Roo, 2-0. Friese Boys gaf niet op en kwam na een mooie aanval op 2-1. Een dieptepass van Johannes Beiboer belandde bij Andries van der Zwaag en diens voorzet werd ingeschoten door Sietse Hoogsteen, 2-1. Het werd zelfs gelijk toen een schot van Pier Kempenaar via doelman Robert de Jong over de doellijn verdween 2-2. Invaller Lammert Dijkstra kreeg een kans op 2-3 maar hij schoot naast. Ook de thuisclub kreeg een goede mogelijkheid maar Auke Hoekstra redde uitstekend op de inzet van Luuk de Roo. In de slotseconden greep Rottevalle alsnog de winst. Na een handsbal kende arbiter Piet de Boer een strafschop toe die werd benut door Jorrit Schraa, 3-2.