Friese Boys in oefenduel langs Wardy

FERWERT – Friese Boys speelde dinsdagavond een oefenduel tegen Wardy. Na een 0-2 ruststand wonnen ‘De Boys’ uiteindelijk met 1-6.

In de beginfase keerde Friese Boys-doelman Chris Merkus een inzet van Thijs van Hijum. Nadat Ludo Bosma naast had geschoten en Sander Hoekstra zijn inzet van de lijn zag gehaald nam Friese Boys de leiding;  na een prima actie scoorde Rienk Postma, 0-1. Niet veel later kopte Sander Hoekstra raak na een hoekschop van Andries van der Zwaag, 0-2. De thuisclub kreeg ook mogelijkheden maar Chris Merkus redde goed op inzetten van Hessel Kingma en Thijs van Hijum.

Merkus tikte na de thee ook een schot van Arjan Dijkstra over de lat. Daarna liep Friese boys verder uit. Lammert Dijkstra scoorde na een mooie actie 0-3 en Sander Hoekstra op aangeven van Ludo Bosma 0-4. Mark de Boer zag zijn schot rakelings voorlangs gaan. Een schot van Sander Hoekstra betekende 0-5. Daarna redde Wardy de eer via Arjan Dijkstra, 1-5. Het slotakkoord was voor Friese Boys. Een schot van Jelmer Brinkman werd gestopt maar Sander Hoekstra benutte de rebound, 1-6.

Verslag Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys