Friese Boys ontvangt cheque voor verbouwing

Voetbalvereniging Friese Boys ontvangt cheque van 15.000 euro van De Zwaluwen Jeugd Actie.

Voetbalvereniging Friese Boys heeft een bijdrage gekregen van De Zwaluwen Jeugd Actie. De bijdrage wordt ingezet voor de verbouwing en renovatie van de voetbalkantine

De kantine van de voetbalvereniging voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd en daarnaast wordt getracht in de toekomst veel kosten te besparen door de kantine energiezuiniger te maken. Het doel van de voetbalvereniging is om de kantine multifunctioneel in te zetten voor de inwoners van Kollumerzwaag. Deze bijdrage zal worden gebruikt  voor het verlagen/weghalen van drempels en de realisatie van een minder validentoilet.

“Wij zijn erg blij met deze bijdrage die we nu krijgen van De Zwaluwen Jeugd Actie. Wij hebben nu via diverse instanties bijna 40.000,- euro aan subsidies ontvangen. Met de renovatie van de kleedkamers zijn we nu begonnen. Om overlast te voorkomen zullen we in de zomerstop beginnen met de toiletgroep, keuken en kantine. Wij hopen dat we vanaf het begin van het seizoen 2016/2017 klaar zijn met de renovatie. Door de aanschaf van zonnepanelen zullen we in de toekomst ook besparen op de energiekosten. Als bestuur zijn wij enorm trots op onze plannen ,financiële steun die we gekregen hebben en de hulp van onze vel vrijwilligers ” , aldus penningmeester Jan Kempenaar van de voetbalvereniging.

De Zwaluwen Jeugd Actie is in 1959 opgericht en werkt vanaf 2007 samen met de KNVB. De KNVB organiseert elk jaar bekertoernooien, een vast bedrag van het inschrijfgeld gaat naar De Zwaluwen Jeugd Actie. 50% van de opbrengst wordt gebruikt voor subsidieaanvragen vanuit de voetbalclubs de andere 50% is voor wetenschappelijk onderzoek. Doel van De Zwaluwen Jeugdactie is de participatie van kinderen met een beperking op voetbalverenigingen te verbeteren.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys