Friese Boys pakt punt tegen Grijpskerk

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft weer een puntje gepakt. In de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk werd het 1-1. Bij rust was de stand nog 0-0.

De 0-0 ruststand was logisch omdat beide ploegen in de eerste helft vrijwel wel geen kansen wisten te creëren. De beste mogelijkheid was na een half uur nog voor Friese Boys maar het schot van Pier Kempenaar werd gestopt door Grijpskerk-doelman Dirk-Jan Postma.

Acht minuten na de thee nam Grijpskerk de leiding. Na een fout in de Friese Boys-defensie wist Wiebe Loonstra voor de gasten te scoren, 0-1. Een schot van Geert de Vries werd gestopt door doelman Auke Hoekstra van Friese Boys. Ook een schot van Raymond Pietens werd een prooi voor de Friese Boys-doelman. Twaalf minuten voor tijd kreeg Pietens een geweldige mogelijkheid op 0-2 maar de Grijpskerk-speler schoot de bal naast het Friese Boys-doel.

Friese Boys kwam daarna gelijk. Invaller Sietse Hoogsteen werd neergelegd in het strafschopgebied en dat leverde Friese Boys een strafschop op. Deze werd door Erik Hilboezen benut, 1-1. Pal voor tijd leek Grijpskerk na een counter nog de volle winst te pakken maar de inzet van Ron Stoutmeijer ging naast waardoor het 1-1 bleef.

Reacties:

Wiebe Loonstra (Grijpskerk): Het was een moeizame wedstrijd op een zwaar veld. Door een foute terugspeelbal geven we de winst uithanden. Ik ben niet tevreden met het resultaat, we hadden er meer uit moeten halen.

Erik Hilboezen: (Friese Boys): Door een persoonlijke fout komen we op achterstand. De kopjes gingen toen naar beneden. In de laatste tien minuten werden zij onder druk onzeker. Elk punt is momenteel meegenomen voor ons.

Trainer Mark Kroese (Grijpskerk): Het was niet best vandaag. In de eerste helft zag ik twee ploegen die niet wilden. Na de 0-1 kregen we mogelijkheden. Die strafschop hadden we nooit mogen weggeven. Wij stonden met drie tegenover één van Friese Boys.

Trainer Jaap Visser ( Friese Boys): Grijpskerk voetbalde iets makkelijker. Wij moesten er veel energie insteken. We hebben het hen wel erg moeilijk gemaakt. Maar als je dan ziet hoe we die goal weggeven, dat was niet goed.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys