Friese Boys pakt punt tegen Grijpskerk

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft weer een puntje gepakt. In de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk werd het 1-1. Bij rust was de stand nog 0-0.

De 0-0 ruststand was logisch omdat beide ploegen in de eerste helft vrijwel wel geen kansen wisten te creëren. De beste mogelijkheid was na een half uur nog voor Friese Boys maar het schot van Pier Kempenaar werd gestopt door Grijpskerk-doelman Dirk-Jan Postma.

Acht minuten na de thee nam Grijpskerk de leiding. Na een fout in de Friese Boys-defensie wist Wiebe Loonstra voor de gasten te scoren, 0-1. Een schot van Geert de Vries werd gestopt door doelman Auke Hoekstra van Friese Boys. Ook een schot van Raymond Pietens werd een prooi voor de Friese Boys-doelman. Twaalf minuten voor tijd kreeg Pietens een geweldige mogelijkheid op 0-2 maar de Grijpskerk-speler schoot de bal naast het Friese Boys-doel.

Friese Boys kwam daarna gelijk. Invaller Sietse Hoogsteen werd neergelegd in het strafschopgebied en dat leverde Friese Boys een strafschop op. Deze werd door Erik Hilboezen benut, 1-1. Pal voor tijd leek Grijpskerk na een counter nog de volle winst te pakken maar de inzet van Ron Stoutmeijer ging naast waardoor het 1-1 bleef.