FRIESE BOYS PAKT VOLLE BUIT TEGEN TERNAARD

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Ternaard gewonnen. Na een 2-2 ruststand werd het uiteindelijk 4-2.

Het eerste half uur was voor Friese Boys. Pier Kempenaar was na een voorzet van Rienk Postma dicht bij een treffer maar doelman Jaap Gulmans van de gasten bracht redding. De doelman was ook op zijn post toen Postma na een solo gevaarlijk voor het doel opdook. Direct daarop was het raak toen Pier Kempenaar van buiten het strafschopgebied raak schoot, 1-0. Friese Boys breidde de voorsprong uit toen René de Jong op links doorbrak en de bal op maat voorgaf waarna Kempenaar moeiteloos kon scoren, 2-0. In het laatste kwartier kwamen de gasten echter sterk terug. Danny Post schoot acht minuten voor de thee raak uit een vrije trap, 2-1. Drie minuten voor de thee werd het gelijk toen Post opnieuw raak knalde, 2-2. Ternaard ging nog voor de thee op jacht naar de voorsprong maar doelman Auke Hoekstra stopte een vrije trap van Post en Remko van der Kooi schoot na een pass van Jacob van der Veen over.

Na de thee herstelde Friese Boys zich en na voorbereidend werk van Andries van der Zwaag liet Evert Jan Evers 3-2 aantekenen. Een kwartier na de thee kwam een weggewerkte bal voor de voeten van Erik Hilboezen die Friese Boys vervolgens op een 4-2 voorsprong bracht.

De gasten gaven zich niet gewonnen en een schot van Jan Pieter Prins belandde in de handen van Hoekstra. Pier Kempenaar had na een pass van Pieter van der Zwaag de beslissing in handen maar zijn inzet rolde rakelings naast het doel. Ternaard probeerde het nog in de slotfase maar Gosse-Reinder Kingma kopte naast en Jan Pieter Prins zag zijn inzet door Rienk Postma van de doellijn gehaald. Een lob van Jacob van der Veen ging eveneens naast waardoor het 4-2 bleef.

Reacties

“Op basis van de tweede helft is de overwinning van Friese Boys verdiend,” aldus Danny Post van Ternaard. “In het eerste half uur van de wedstrijd was Friese Boys beter, wij verloren de duels en speelden steeds de verkeerde kleur aan. In het laatste kwartier kwamen we terug tot 2-2. Ik maakte wel twee goals dat is leuk, maar daar heb ik uiteindelijk niks aan. Het is jammer dat tegen het einde van de eerste helft de 2-3 niet valt, dan ga je met een nog beter gevoel de rust in. Na de rust wilden we doordrukken, we wilden ze op acht punten zetten, maar het kwam er jammer genoeg niet van. We speelden in de tweede helft niet goed vind ik zelf. We hadden in de slotfase nog wel een paar kansen, als die er ingaan kun je het voor je zelf gemakkelijker maken.”

“Twee goals is voor een aanvaller een lekker gevoel,” aldus Pier Kempenaar van Friese Boys. “Er had nog wel eentje bij gekund, maar hier ben ik ook tevreden mee. In het eerste half uur waren we heer een meester, we wonnen duels, we konden de bal vasthouden en creëerden kansen. Na de 2-0 gingen we achteruit voetballen en namen we het misschien iets te gemakkelijk op. Ternaard maakte daar slim gebruik van. We gingen met een domper de rust in, maar de trainer zei dat we gewoon moesten doorgaan, dat we de betere ploeg waren. We hebben het in de tweede helft goed opgepakt. We hebben vandaag een goede slag geslagen.”

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys