Friese Boys plaatst zich niet voor finaleronde

HARKEMA – In sporthal Sporthal De Fugelkamp in Harkema speelde Friese Boys woensdagavond de voorronde van het ‘De Haan Westerhoff futsalkampioenschap. Het is Friese Boys niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van zaterdagavond. Een zege, 2 keer een gelijkspel en een nederlaag waren daarvoor niet voldoende.

FRIESE BOYS-FC BIRDAARD 2-2
Friese Boys kreeg via Erik Hilboezen, Wietse van der land en Pieter Boersma goede kansen maar de uitstekende Birdaard-doelman Lieuwe Verhaag liet zich niet passeren. Birdaard nam de leiding door een prachtig schot van Rainer de Groot, 0-1. Nadat Verhaag nog enkele reddingen had verricht lukte het Erik Hilboezen te scoren, 1-1. Birdaard kwam toch weer op voorsprong door een treffer van Douwe Boonstra, 1-2. In de slotfase zette Pieter Boersma de 2-2 eindstand op het scorebord.

FRIESE BOYS-DROGEHAM 7-1
Friese Boys kreeg in de aanvangsfase kans op kans maar slaagde er niet in te scoren. De eerste kans voor Drogeham was wel raak via Bouke Ytsma, 0-1. Sean Humphries raakte daarna de paal. Wietse van der Land scoorde de gelijkmaker uit een vrije trap, 1-1. Pieter van der Zwaag zorgde voor 2-1 en René de Jong na een voorzet van Erik Hilboezen voor 3-1. Erik Hilboezen raakte de paal waarna Pieter Boersma de rebound inknalde, 4-1. Via Hilboezen, Boersma en nogmaals Hilboezen werd het uiteindelijk 7-1.

FRIESE BOYS-OOSTERGO 1-1
Beide ploegen kregen kansen; Voor Friese Boys waren Eberhard Kloosterman en Erik Hilboezen gevaarlijk en voor Oostergo Lieuwe Sytsma. Oostergo kwam op voorsprong door een goal van Willem Sikkema, 0-1. Een schot van Dirk-Jan Schreiber werd gestopt door Friese Boys-goalie Jelmer Bloem. Op aangeven van Pieter Boersma scoorde Sean Humphries de gelijkmaker, 1-1. In de spannende slotfase raakten René de Jong en Pieter van der Zwaag nog de paal maar het bleef 1-1.

FRIESE BOYS-HARKEMASE BOYS 0-3
Friese Boys moest winnen om de finale te bereiken. Dat lukte niet. In de beginfase schoot Erik Hilboezen voorlangs. Harkemase Boys kwam daarna op voorsprong. Na een goede aanval scoorde Gerben Veenstra, 0-1. René de Jong zag zijn inzet gestopt door doelman Johan Groen. Een schot van Oeds Veenstra betekende 0-2 voor Harkemase Boys. In de tweede helft probeerde Friese Boys van alles maar het werd 0-3 door een treffer van opnieuw Gerben Veenstra. Wietse van der Land leek de eer te redden maar zijn keiharde inzet werd gestopt door doelman Johan Groen.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys