Friese Boys – Surhuisterveen 6 februari 2022

FRIESE BOYS VERLIEST VAN SURHUISTERVEEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Surhuisterveen. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-4 voor de gasten.

Al na zes minuten was het raak voor Friese Boys. Een vrije trap van Andries van der Zwaag werd ingekopt door Pier Kempenaar, 1-0.  Aan de andere  kant werd een schot van Bart Cazemier gestopt door Friese Boys-doelman Danny Veenstra. Halverwege de eerste helft werd het gelijk: Een voorzet van links werd in het doel gewerkt door Tsjerk Bottema, 1-1. Wesley de Vries kreeg een goede mogelijkheid om de gasten op voorsprong te zetten maar zijn schot ging naast het Friese Boys-doel. Vlak voor de pauze werd een doelpunt van Surhuisterveen wegens buitenspel afgekeurd.

Direct na de pauze kreeg een Friese Boys een uitstekende kans maar doelman Theo de Haan bracht redding op de inzet van Aldert Hietkamp. Direct daarop nam Surhuisterveen de leiding door een treffer van Egbert Busman, 1-2. Busman bracht ook de 1-3 op het scorebord door een schot doeltreffend te verlengen. Nick de Graaf bracht niet veel later de aansluitingstreffer tot stand, 2-3. Een vrije trap van Toby Nijboer verdween over het Friese Boys-doel. Een hard schot van Aldert Hietkamp werd goed gestopt door doelman De Haan. Egbert Busman kopte daarna raak uit een corner, 2-4. Friese Boys mocht na een overtreding in het strafschopgebied in de slotfase een strafschop nemen maar het schot van Nick de Graaf werd gestopt door doelman De Haan.  Het bleef daardoor bij 2-4.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra