Friese Boys langs Trynwalden

FRIESE BOYS IN STERKE TWEEDE HELFT LANGS TRYNWALDEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Trynwalden met 3-0 gewonnen. Alle doelpunten werden in de tweede helft gescoord.

De eerste kansen waren voor de gasten. Andor Faber schoot over en ook Thom Stielstra richtte te hoog, nadat hij door Oetsen-Klaas Jansma in stelling was gebracht. Bijna nam Friese Boys daarop de leiding; Na een verkeerde pass bij Trynwalden knalde Wietse van der Land via de lat over. Een kans van Andor Faber werd gestopt door Auke Hoekstra. Na balverlies bij de gasten leek Erik Hilboezen daarop de score te openen maar de middenvelder schoot over. Na een sliding van Pieter van der Zwaag gaf scheidsrechter Durik uit Assen vervolgens een strafschop aan Trynwalden. Auke Hoekstra redde Friese Boys van een achterstand door het schot van Hessel Breeuwsma te stoppen. De rust brak daarom aan zonder doelpunten.

Na de thee knalde Pier Kempenaar rakelings voorlangs en raakte Wietse van der Land nogmaals de lat. Pieter Boersma wist de rebound niet te verzilveren. Aan de andere kant was Hessel Breeuwsma na een voorzet van de ingevallen Jacob-Jan Vonk gevaarlijk bij de eerste paal maar een doelpunt werd het niet. Friese Boys scoorde wel toen Erik Hilboezen zich vrij speelde en doeltreffend uithaalde 1-0. De thuisclub zette nu aan en doelman Hylke Kloosterman moest redding brengen bij pogingen van Pier Kempenaar, opnieuw Hilboezen en Johannes Beiboer. De gasten zagen een schot van Marco Lekkerkerker naast het doel verdwijnen. Ludo Bosma miste een enorme kans, maar maakte dit even later goed met een prachtig schot waarop doelman Kloosterman het antwoord schuldig bleef, 2-0. De koek was nog niet op, want na een hoekschop van Pieter van der Zwaag vond ook invaller Sean Humphries nog het net, 3-0.

Reacties:

“We begonnen goed”, aldus Hessel Breeuwsma van Trynwalden. “ We zetten druk en Friese Boys  wist het niet meer. We kregen twee goede kansen en we misten een penalty. We moeten in de rust met 2-0 voor staan. De trainer zei in de rust: we klappen er over heen, maar de tweede helft stelde niet zo veel voor van onze kant, meer kan ik er niet over zeggen”.

“In het begin kreeg ik een enorme trap”, aldus een tevreden doelman Auke Hoekstra van Friese Boys. “Ik heb lang getwijfeld of ik door zou spelen maar met hangen en wurgen ga je door. Een reservekeeper was nog niet aanwezig. Het was honderd procent geen penalty, maar gelukkig wist ik hem te stoppen. Dat gaf een draai in de wedstrijd, dan ga je er weer in geloven. De bal kwam in dezelfde hoek als tegen Ternaard, toen ik ook een penalty stopte. Ik kijk naar de stand van de heupen van de speler die hem neemt. In de slotfase heb ik de minuten afgeteld. Gelukkig werd het na 87 minuten 2-0. Hopelijk is dit de weg naar boven”

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys