Friese Boys verliest met 0-3 van Marum

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Marum met 0-3 verloren. Bij de rust was de stand 0-2.

De eerste mogelijkheid was voor Marum maar doelman Auke Hoekstra stopte de inzet van verdediger Erwin Niezemuller. Daarna kreeg Friese Boys twee goede kansen via Marten Starkenburg. Zijn eerste poging werd gestopt door doelman Erik Homan en de tweede belandde in het zijnet. Marum werd sterker en Auke Hoekstra redde op een schot van Tom Boezerooy. Na bijna vijfentwintig minuten was het raak: Noël Kailola schoot de bal uit een vrije trap achter Hoekstra, 0-1. Hoekstra redde daarna bij een kans van Martijn Kuiper waarna Daan Assink via de paal naast schoot. Tien minuten voor de thee werd het 0-2. Na een vrije trap schoot Erwin Niezemuller van dichtbij raak. In de slotminuten waren de gasten nog dicht bij 0-3 maar Auke Hoekstra redde prima bij kansen van Marc Oldewarris en Tom Boezerooy.

Direct na de thee was het wel raak. Na een goede actie van Frank Terpstra schoot Oldewarris nu wel raak, 0-3. De gasten kregen daarna prima kansen maar Martijn Kuiper en opnieuw Oldewarris kregen de bal niet meer achter Auke Hoekstra. In de slotfase zakte Marum enigszins terug en dat leverde Friese Boys nog enkele mogelijkheden op maar Erik Hilboezen en Rienk Postma hadden geen succes waardoor het 0-3 bleef.

“ Ik ben zeker tevreden”, aldus Marc Oldewarris van Marum. “ We hebben nu vijf wedstrijden gewonnen in de derde periode en staan er goed voor. We gaan voor deze periode. De overwinning was dik verdiend al hebben we teveel kansen gemist. Bij de rust hadden we met 4-0, 5-0 voor moeten staan. De laatste twintig minuten hebben we het rustig aan gedaan. Of we nog kansen hebben op de titel? Daar moeten we reëel in zijn, dat wordt moeilijk, we moeten voor de derde periode gaan” .

“De 0-3 is terecht” aldus Andries van der Zwaag van Friese Boys. “Marum was veel beter. In de eerste twintig minuten ging het goed en hebben we twee goede kansen gehad. Door een ongelukkige goal werd het 0-1. De bal stuitte vlak voor Auke Hoekstra op. Auke heeft prima gekeept vanmiddag. Na de 0-3 was het gebeurd. We hebben met z’n allen een mooi seizoen in de derde klasse gehad. Iedereen heeft ervan geleerd”

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys