Friese Boys verliest van RWF

FRIESCHEPALEN – Friese Boys heeft de belangrijke wedstrijd tegen RWF met 2-1 verloren. Bij de rust was de stand nog 0-0.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van de beste voetballer ooit in Nederland, Johan Cruijff. Na tien minuten kreeg RWF de eerste grote kans. Na een snelle aanval dook Wietze Boonstra alleen voor het Friese Boys doel op. Doelman Auke Hoekstra bracht echter redding. Friese Boys kreeg enkele mogelijkheden maar Johannes Beiboer en Pieter van der Zwaag hadden geen succes. Na bijna een half uur mocht RWF een vrije trap nemen maar het harde schot van Wieger Baron werd gestopt door doelman Hoekstra. Nadat Marten Starkenburg in handen van RWF-doelman Jacob-Jan Weening schoot kreeg Wietze Boonstra namens RWF nogmaals een grote kans maar deze keer schoot de aanvaller naast.

In de eerste minuut na de thee moest doelman Hoekstra nogmaals handelend optreden toen Hilbert Jongsma vrij kon inschieten. Twee minuten later was het toch raak: Via Wietze Boonstra kwam de bal bij Janko Jagersma die doeltreffend uithaalde, 1-0. Friese Boys leek gelijk te maken maar Marten Starkenburg schoot rakelings naast. Toch kwam de gelijkmaker op het scorebord: Doelman Weening liet de bal door de handen glippen en Starkenburg profiteerde, 1-1. De thuisclub greep echter de winst. Na een vrije trap van Jongsma kopte de pas ingevallen Jelmer Donker (met rugnummer 14) raak, 2-1. Bijna had RWF nog 3-1 gescoord maar Hilbert Jongsma raakte uit een vrije trap via Auke Hoekstra de lat.