Friese Boys wint eerste oefenwedstrijd

woensdag 19 augustus 2020

KOLLUMERZWAAG – Na maanden verplichte rust was er dinsdagavond eindelijk weer een wedstrijd voor Friese Boys. Tegenstander was De Lauwers, in het verleden altijd een angstgegner voor Friese Boys. Voor De Lauwers was het ook de eerste wedstrijd. Beide ploegen waren gretig en hadden er weer zin in. Je kon aan het spel zien dat er in maanden niet was gespeeld. De wil was er wel aan beide kanten alleen de uitvoering was niet altijd goed. Beide teams hadden veel spelers tot hun beschikking zodat er veel gewisseld werd.

Ondanks dat Friese Boys de eerste speldenprikjes uitdeelde was het De Lauwers dat op voorsprong kwam uit een vlijmscherpe counter werd het 0-1. Friese Boys had het initiatief en kwam vrij snel op gelijk hoogte door Aldert Hietkamp 1-1. Friese Boys wist voor de pauze door Sander Hoekstra nog twee keer de scoren. Ruststand 3-1. Na de rust veel wisselingen bij beide teams. Friese Boys was de tweede helft beter en kwam door Rene de Jong op 4-1.

Het mooiste doelpunt van de avond werd gescoord door de Lauwers. Een speler van de Lauwers zag keeper Auke Veenstra te ver voor zijn doel staan en met een prachtige boogbal vanaf 45 meter bracht hij de eindstand op 4-2. Voor beide teams en scheidsrechter Hielke de Graaf was het een nuttige avond en de kop is er weer af.

Voor a.s. zaterdag staat er weer een oefenwedstrijd op het programma, Friese Boys speelt dan thuis tegen Foarût. Foarût haalde de afgelopen weken de landelijke en internationale pers omdat Ellen Fokkema hier speelt. Ellen is de eerste vrouw in Nederland die uitkomt in de A-categorie. Ellen zal zaterdag ook aanwezig zijn. Wedstrijd begint om 14.30 uur.