Geel Wit JO11 – Friese Boys JO11 zaterdag 6-11-2021

JO11 strijdend ten onder op Ameland
Een uitwedstrijd tegen het sterke Geel-Wit. Dat was de opgave voor JO11 van Friese Boys. Vol goede moed werd de reis aangevangen vanaf de Saedkampe. Daarna op de boot bij Holwerd en met de bus naar de sportvelden, wat een avontuur! Gesteund door een trouwe schare wandelende of fietsende fans werd brutaal aan het duel begonnen. Een vrije trap van Karst werd in de rebound binnengeschoten door Marieke, 0-1. De Amelanders zetten daarna druk, maar Friese Boys wist goed in het spoor te blijven met enkele knappe reddingen van Eelke Ager. Toch namen de Amelanders de leiding over, 1-1 en 2-1. Een goede actie van Dinand eindigde via een Geel-Witter in de goal, 2-2. In een zeer spannende wedstrijd met kansen voor beide ploegen wist de thuisploeg met een 3-2 voorsprong de pauze te halen.
Een prachtig doelpunt van Elbrich zorgde na rust voor de gelijkmaker. Een stunt tegen de meest scorende ploeg van deze competitie hing in de lucht. Goed doorzetten van Dinand leverde Friese Boys opnieuw een voorsprong op, 3-4. Van afstand scoorde Geel Wit de 4-4.
Het publiek zag een prachtige pot voetbal en Marieke knalde de 4-5 tegen het net. Lang duurde de voorsprong niet een handsbal in de rood-witte verdediging leverde de eilanders een penalty op, 5-5.
Het werd alles of niets. We speelden deze wedstrijd zonder wissels en de tank begon leeg te raken. Daar wisten de Amelanders uiteindelijk van te profiteren, zij scoorden nog tweemaal, 7-5. Ook Friese Boys kreeg nog wel kansen, maar had het geluk niet mee. Met opgeheven hoofd kon het team van de prima coachende Jan van het veld afgaan.
Op het terras in Nes werd de wedstrijd nog geanalyseerd onder het genot van een versnapering. Daarna werd de boot naar Holwerd weer gepakt, moai fuort! Vol goede moed op naar volgende week als Buitenpost op bezoek komt in Kollumerzwaag.
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys