Geen punten voor Friese Boys in Rijperkerk

RIJPERKERK – FRIESE BOYS LEEK ZATERDAG AAN DE UITWEDSTRIJD TEGEN RIJPERKERK EEN PUNT OVER TE HOUDEN MAAR IN DE SLOTFASE WON DE THUISCLUB ALSNOG: 3-1

In de beginfase was Friese Boys de meest aanvallende ploeg maar schoten van Eberhard Kloosterman en Johannes Beiboer konden doelman Albert Alma niet verontrusten. De doelman voorkwam ook uitlopend een treffer van Marten Starkenburg. Niet Friese Boys maar Rijperkerk nam de leiding. Erwin Veenstra bereikte Mark Hendriks die ineens uithaalde. De bal leek een prooi te worden voor doelman Auke Hoekstra maar deze liet de bal door de handen glippen, 1-0. Anne Epema schoot daarna rakelings over en Hoekstra redde daarna uitstekend op een knal van Jacob Andringa. Ook Mark Hendriks kreeg een kans op 2-0 maar de bal ging deze keer naast.

Tweede helft

In de tweede helft redde  Auke Hoekstra op kopballen van Mark Hendriks en Anne Epema terwijl Friso Jorna naast kopte. Plotseling kwam Friese Boys gelijk. Andries van der Zwaag lanceerde Marten Starkenburg die de gelijkmaker op het scorebord bracht, 1-1. Het vlagsignaal voor buitenspel van assistent-scheidsrechter Sibolt Smedinga werd door scheidsrechter Westerloo niet gehonoreerd. De Boys kregen zelfs een unieke mogelijkheid op 1-2 maar Rienk Postma wist deze niet te benutten. Het doelpunt viel aan de andere kant: Na een hoekschop kopte Paul Veenstra raak 2-1. Het werd ook nog 3-1 toen Mark Hendriks uit een moeilijke hoek via Auke Hoekstra succes had.

Reacties:

 “Een belangrijke overwinning” aldus Joris Bakker van Rijperkerk. “In de eerste helft was er niet veel aan de hand. In de tweede helft gaven we de voorsprong te gemakkelijk weg. Of het buitenspel was kon ik vanaf mijn positie niet beoordelen. Ik vind wel dat wij de overwinning verdienden. We zijn nog niet veilig. We staan nu gelijk met RWF. We moeten nog tegen Opende, Grijpskerk en RWF. Vooral het laatste duel kan wel eens heel belangrijk worden”.

“Er zat weinig voetbal in vandaag” vond Marten Starkenburg van Friese Boys. Het was meestal voetbal met lange ballen. We kwamen ongelukkig achter, maar goed dat kan gebeuren. We kwamen gelijk en hadden daarna even een overwicht met kansen. Dan vliegt de bal er aan de andere kant in en is het klaar. Spijtig dat het zo gelopen is, we hebben er hard voor gewerkt vandaag, jammer dat we onszelf niet belonen”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys