Gezellige avond voetballen Friese Boys 35+2

Op vrijdagavond 15 oktober mochten de Friese Boys 35+2, de teams van Vv Zwaagwesteinde, Vv Kollum en SC Twijzel verwelkomen op sportpark de Seadkampe in Kollumerzwaag, waar op een mooi verlicht veld de wedstrijd begon om 19:30. De scheidsrechter van vandaag was meester Jappie.
De opstelling van vandaag was Jappie in de goal, verdediging bestond uit Danny, Evert-Jan en Edger, de aanvallers waren Klaas-Geert, Lieuwe en Jaring. Op wissel starten Jappie, Sape en Meindert. Tijdens de wedstrijden zou door worden gewisseld zodat iedereen de nodige speelminuten zou krijgen. De coaches van vandaag waren Tjitze en Otto.
Doordat SC Twijzel niet van de partij was starten de Friese Boys hun eerste westrijd tegen VVZ. Vol overgave ging de hele ploeg ervoor, met goed samenspel en lange ballen naar voren zetten de Friese Boys VVZ onder druk. Maar ook VVZ zorgden voor dreiging en zo werd Jappie goed getest. In de 8ste minuut kwam ervan uit de corner van VVZ een grote kans, maar Jappie redde met een katachtige reflex. 4 minuten later was er een aanval Friese Boys die bijna doel trof na een schot van Klaas-Geert. Zo ging de wedstrijd de eerste 20 minuten alle kanten op en was het afwachten waar de goal zou vallen. Met schoten op goal van Danny en Edger waren de Friese Boys toch wel erg gevaarlijk. Tegen het einde van de wedstrijd was het toch VVZ die wist te scoren en daarmee de eindstand 0-1 zette.
Het was tijd voor een bakje thee, even bijkomen van een pittige eerste wedstrijd. Daar dacht de scheidsrechter toch anders over want hij liet de tweede wedstrijd tegen v.v.Kollum redelijk snel volgen. Voor VVZ was er wel even tijd om rustig hun bakje thee op te drinken. Tegen v.v.Kollum was het eigenlijk hetzelfde laken een pak, de Friese Boys konden goed meekomen en waren zeker gevaarlijk maar het doelpunt viel niet. Vol overgave gingen de mannen ervoor en het was dan ook erg jammer voor de Friese Boys dat v.v.Kollum scoorde 1-0.
Deze keer probeerden de Friese Boys ook weer terug te komen van deze achterstand, vol overgave gingen de mannen ervoor om de aansluitingstreffer te scoren. Ook tijdens deze wedstrijd verrichte Jappie weer prachtige reddingen. En als je dan denkt dat het gaat lukken, gaat het toch anders en weet v.v.Kollum via een been van Friese Boys toch te scoren 2-0. Waarbij de rol van keeper toch nog wel even besproken is na de wedstrijd. Was het nu vogelpoep, een nop die in de veter bleef hangen en zelfs de mogelijkheid van een wak wordt niet uitgesloten. Door dit tweede doelpunt lieten de Friese Boys niet hun kopjes hangen en werd er vanuit het onderste van hun teen een versnelling bijgezet die in de 22ste minuut leidde tot de aansluitingstreffer van Lieuwe 2-1.
Zou het nog lukken om vandaag gelijk te spelen? Nog heel eventjes alles geven en hopen dat de bal goed valt. Bijna lukte het maar de eindstand werd bepaald op 2-1. Na deze wedstrijd mochten de Friese Boys zich omkleden. VVZ en v.v.Kollum mochten nog 1 wedstrijd spelen die eindigde in 1-0. Hierna werd avond nog gezellig afgesloten in de kantine van Friese Boys en ging een ieder weer tevreden huiswaarts.
Verslag: Otto Smid