Historische nederlaag voor Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys leed zaterdag een historische nederlaag. Tegen FC Grootegast werd het maar liefst 0-11. Nooit eerder in de clubgeschiedenis werd zo’n grote nederlaag geleden.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Wiersma uit Drachten deelden de gasten de lakens uit en Jeroen Beerlings schoot al gauw raak uit een vrije trap, 0-1. Na veertien minuten moest doelman Auke Hoekstra van Friese Boys met rood van het veld toen hij volgens arbiter Wiersma Rolf Hazenberg onreglementair afstopte. Volgens velen een te zware beslissing. Veldspeler Eberhard Kloosterman, die in de junioren keeper was, nam zijn plaats in. De gasten kregen bovendien een strafschop die door Beerlings werd benut, 0-2.

Kloosterman redde daarna goed bij een inzet van Rick Buma. Toen een voorzet van links even later voor de voeten van Buma kwam was het wel raak, 0-3. Doelman Kloosterman redde vervolgens knap op een schot van Roelof Brouwer. Jeroen Beerlings zorgde koppend voor de 0-4 ruststand.

Ook na de thee had Friese Boys niets in te brengen. Bouwe Pompstra scoorde 0-5. Erik Hilboezen kreeg de enige kans van de wedstrijd voor Friese Boys maar zijn schot ging over het doel. Invaller Rick van Dellen zorgde voor 0-6. Daarna kopte Beerlings raak en dezelfde speler benutte pal daarop een vrije trap, 0-8. Middenvelder Ite Hoolsema deed ook een duit in het zakje en scoorde 0-9. De dubbele cijfers werden bereikt door een treffer van Rolf Hazenberg en invaller Chris Smedes zorgde voor het slotakkoord, 0-11.

“Ik heb een heerlijke middag gehad” aldus Jeroen Beerlings van FC Grootegast. “Dit is de grootste uitslag die ik in de senioren heb meegemaakt. Ik ben naar Grootegast gekomen om doelpunten te maken en dat lukt aardig. De rode kaart van de keeper was mooi meegenomen voor ons, daar hebben we wel profijt van gehad.”

“Dit was niet leuk” aldus Pieter Boersma van Friese Boys. “Het verschil was groot. De scheidsrechter verknoeit de wedstrijd voor ons met de rode kaart. De speler van Grootegast kon niet meer bij de bal en liet zich vallen. De moed zakte ons op het laatst in de schoenen. Maar na de winterstop gaan we nog wel punten pakken. Er is veel inzet op de training en de sfeer is goed”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys