In memoriam Akke Lautenbach.

Kollumerzwaag, 26 mei 2021
In Memoriam Akke Lautenbach-Kooistra.
Wat schrokken wij een aantal weken geleden bij Friese Boys en in Kollumerzwaag toen we hoorden dat Akke ernstig ziek was. De schrik was halverwege deze week nog groter toen we hoorden dat Akke al overleden was.
Bij Friese Boys verliezen we een gedreven vrijwilligster, Akke was jaren kantinevrouw en bestuurslid van de supportersvereniging. Akke heeft dit altijd met veel liefde gedaan. Een aantal jaren geleden kon ze door lichamelijke klachten de kantinediensten niet meer regelmatig doen. Als ze fit was dan kwam ze nog even te helpen. Ze is tot het laatst toe bestuurslid van de supportersvereniging gebleven ze zat hier en in de kantineploeg in een hecht team. De supportersvereniging had binnenkort nog een viswedstrijd op het programma staan, als Akke fit was en aanwezig kon zijn dan zou de wedstrijd nog doorgaan. Dit zal helaas niet meer met Akke plaats vinden.
Akke zat in een hechte kantineploeg met Wiebe, Dick en Anna, Wietse en Grietje. 1 keer per jaar gingen ze gezamenlijk een weekendje weg. Dit was altijd dikke pret en Akke heeft hier altijd van genoten. (bijgevoegde foto is genomen tijdens een weekenduitje) Als Akke kantinedienst had dan was het altijd veel lol met haar. Ze hapte altijd over al op. Toen ik in het derde speelde zaten we na de wedstrijd altijd aan de stamtafel en bestelden om beurten een snackje bij Akke. Bij de vijfde bestelling zei ze dan “ dit hadden jullie ook wel in 1 keer kunnen bestellen” We hadden na afloop van de thuiswedstrijden van het eerste elftal altijd rad van fortuin. Je kon dan o.a. schnitzels winnen. Het derde had altijd veel loten en won veel schnitzels. Als Akke kantinedienst had dan moest zij de schnitzels bakken. Dit weigerde ze in het begin en als we dan met z’n alle riepen “Akke moat Bakke” dan ging ze de schnitzels hapklaar maken en onder groot applaus bracht ze deze dan bij ons aan de stamtafel..
Akke was naast de voetbalvereniging ook zeer actief bij de oranje vereniging. Als er dorpsfeest was geweest dan vroeg ik haar altijd, was het een geslaagd feest Akke?. Dan zei ze altijd “Jan je wilt niet weten hoe druk wij het hebben gehad, het was een mooi feest, iedereen heeft genoten en is tevreden en daar doe je het voor” Dat was Akke, altijd zorgen dat de mensen tevreden waren.
De laatste jaren kwam ze door lichamelijke klachten niet zo vaak meer bij Friese Boys en dat vond ze zeer jammer. Als ze er wel was dan was het weer ouderwets gezellig.
Wat was ze blij toen ze oma werd, helaas heeft ze van het beppe wêze niet zo lang kunnen genieten.
Wij verliezen in Akke een zeer gedreven vrijwilligster en zullen haar enorm missen en het “Akke moat bakken” zullen we tevens missen. We blijven haar herinneren als een lieve, zorgzame, vrolijke en humoristische vrouw.
Namens het bestuur en alle leden wil ik Jan, Klaas en Iris, Hendrik Jan en Johanna en verdere familie condoleren met het overlijden van Akke en heel veel sterkte wensen voor de komende tijd.
Jan Kempenaar
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys