Jesse Komrij winnaar geslaagd FIFA-toernooi Friese Boys 2023

Vrijdag 20 januari was de kantine van Friese Boys omgebouwd tot een fifastadion.

In totaal was er plek voor 80 deelnemers. Vanaf de JO12 konden ze zich hiervoor opgeven. Door een aantal afmeldingen mochten de aanwezige jeugdleden ook deelnemen aan het tournooi. Hierdoor streden jong en oud voor de titel “winnaar fifa-tournooi 2023”

Er waren 10 schermen aanwezig waar per scherm 2 poules in actie kwamen. De winnaars van elke poule waren automatisch door naar de volgende ronde. Voor de nummers twee was er plek voor de beste 12.

32 deelnemers streden voor de winst in de knock-out fase. Daarna werd het deelnemersveld snel kleiner.

De troostfinale en de finale werd gespeeld op het grote scherm zodat iedereen kon genieten van het digitale voetbalspel.

De troostfinale werd gespeeld door Nick de Graaf en Rowan Damsma. Nick de Graaf won en heeft hiermee het brons in ontvangst mogen nemen.

De finale werd groots aangepakt, als ware helden kwamen Marvan Egeh en Jesse Komrij het Friese Boys fifa-stadion binnen lopen.

Na een spannende strijd was het Jesse die in de laatste minuut de winnende goal wist te maken.

Het fifa-tournooi werd mogelijk gemaakt door de supportersvereniging en de jubileumcommissie.

Tot slot willen we Renze Veenstra en Weplay Esports bedanken voor hun medewerking.