Lac Frisia JO12-2 – Friese Boys JO12-1 zaterdag 2-10-2021

Op sportpark De Magere Weide in Leeuwarden trad Friese Boys JO12-1 op zaterdag 2 oktober aan tegen LAC “Frisia 1883” JO12-2. De aftrap was nog voor negenen en het was vroeg zat voor zowel toeschouwers als spelers.
In het begin kon de wedstrijd alle kanten op, maar het was toch Friese Boys die het spel naar zich toe trok. Paul zette de 0-1 op het bord na een mooi schot van afstand. Even later was het Ywer die de ruststand op 0-2 zette. Tijd voor ranja en een tactische bespreking van Bote, Luutzen en Rogier.
Dat hielp, want al snel na de rust lag de 0-3 in de netten. Ywer scoorde na mooi tikwerk met Geert-Jan en Paul. Lac Frisia zette druk en scoorde de 1-3. In alle rust tikte Michel even later heel mooi de 1-4 binnen. Als snel was het daarna 2-4. De concentratie moest blijven dus. En dat lukte: de voorsprong werd uitgebreid door de 2-5 van Michel en de 2-6 van Ywer. Met deze voorsprong werd Tim, onze rots in de verdediging, nu voorin gepositioneerd. Hij benutte dit prachtig door de eindstand op 2-7 te zetten.
Weer een mooie wedstrijd van dit team. Friese Boys gaat aan kop in deze spannende competitie. Volgende week de laatste wedstrijd!