Lauwersmeertoernooi 2021

FRIESE BOYS VIERDE OP HET LAUWERSMEERTOERNOOI.

KOLLUM – Zaterdag speelde Friese Boys op het 43e Lauwersmeertoernooi. Na twee nederlagen en één zege eindigde Friese Boys uiteindelijk op de vierde plaats.

De eerste wedstrijd ging tegen Kollum II. Het waren de Kollumers die de eerste mogelijkheid kregen maar de Friese boys-verdediging kon nog net redding brengen. Een schot van Nick de Graaf ging naast en Matthias Scholtus zag zijn poging gekeerd door de keeper. Sander Hoekstra kopte de bal recht in de handen van de doelman. Even later had Hoekstra meer succes door een voorzet van Oane van der Heide in te koppen, 1-0. In de tweede helft redde de Kollum-doelman op een schot van Niels de Vries en schoot Aldert Hietkamp precies in de handen van de keeper waardoor het uiteindelijk bij 1-0 bleef.

De tweede wedstrijd ging tegen Kollum I. De Kollumers hadden al in de eerste minuut succes door een doelpunt van Jan Postmus,1-0. Na een kwartier verdubbelde Kollum de score door een treffer van Benjamin Zondervan 2-0. Direct hierop kwam Friese Boys terug in de wedstrijd door een doelpunt van Nick de Graaf, 2-1.

In de tweede helft kreeg Pier Kempenaar een kans maar Kollum-goalie Auke Hoekstra bracht redding. Een schot van Kempenaar van afstand verdween naast het Kollum-doel. Kollum was enkele keren dicht bij een treffer maar had steeds net geen succes. Uiteindelijk was het Randy van Malsen die in de laatste minuut de 3-1 eindstand op het scorebord bracht.

De strijd om de derde plaats ging tegen SC Twijzel. Aldert Hietkamp kreeg een mooie kans om de score te openen maar zijn schot ging naast het Twijzel-doel. Direct daarop opende Twijzel de score door een treffer van Jelle Pilat, 1-0. In de tweede helft besliste Twijzel-speler Johannes van der Meulen met twee goals de wedstrijd waarmee de eindstand op 3-0 werd bepaald.

© Verslag: Bokke Dijkstra