Nieuwjaarsreceptie en -wandeling afgelast

NIEUWJAARSRECEPTIE EN WANDELING AFGELAST!!!!
De cijfers liegen niet, aantal coronabesmettingen neemt snel toe.
Wij gaan er niet vanuit dat er versoepelingen komen en hebben daarom helaas moeten besluiten dat de nieuwjaarsreceptie en wandeling niet doorgaan.
Wij publiceren hierbij de nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter en wensen iedereen een goed, gelukkig, sportief, coronavrij en met name een gezond 2022.
===========================================
Leden Friese Boys,
De huidige maatregelen laten het wederom niet toe om fysiek met elkaar het glas te heffen voor 2022. langs deze weg daarom een krabbel vanuit het Hoofdbestuur van Friese Boys.
2021, een jaar waarin competities, trainingen op sportief gebied weer moesten worden aangepast of werden stopgezet. Zo ook het sociale samenzijn (wat altijd kenmerkend is bij Friese Boys) viel praktisch stil of moesten worden aangepast door de geldende maatregelen. Voor iedereen blijft het moeilijk en ook voor de komende weken is op dit moment van schrijven het bekende “balletje trappen met elkaar” nog onzeker voor dit nieuwe jaar. Ondanks deze onzekerheid zijn er gelukkig toch ook lichtpunten te vermelden. Als we terugkijken naar 2021 kunnen we melden:
*realisatie aanpak trainingsveld in samenwerking met de gemeente Noardeast-Fryslân.
*realisatie verlichting op het B veld (een waar welkom).
* een mooie letter Y te zien vanuit het ISS ruimtestation op ons B-veld en uniek in de wereld.
*realisatie nieuw geluidssysteem up to date aan huidige tijd. Mooi voor het eerste met een usb-kabeltje.
*Bekendheid van Friese Boys in Nederland door het tv programma Veronica Inside.
*Aanpak tegelpad aan de tribune zijde.
*Nieuw beveiligingssysteem, makkelijk in gebruik voor sommige door app en voor sommige juist niet.
*Beveiligingscamera’s die hun werk deden en uitkomst brachten bij een aantal incidenten.
*Teams konden worden ingedeeld van mini pupillen tot senioren aan toe, alle categorieën zijn bezet.
*Nieuwe sponsoren werden betrokken en contracten met Goudsponsoren wederom verlengd.
*Een nieuw ophangsysteem achter A- veld werd geplaatst voor extra ruimte nieuwe reclameborden van de sponsors.
*Vrijwilligers die wekelijks tijd maakten en de handen uit de mouwen staken op welke manier dan ook, zo gewoon maar o zo belangrijk voor ons als vereniging. (Dhr. T van der Land toch even benoemen, wil geen aandacht maar 40 jaar is niet niks als jubileum).
*Leden die hun contributie gelden bleven betalen ondanks……. , dank in deze en diep respect.
*Keeperstrainingen uitgebreid.
Helaas was er ook verdrietig nieuws dat ons bereikte in 2021.
Het overlijden kort na elkaar binnen onze vereniging van: Akke Lautenbach gedreven vrijwilligster bij Friese Boys, bekend als vrouw achter de bar en als bestuurslid van de Supportersvereniging, een vrouw met een lieve, zorgzame, vrolijke humoristische instelling.
De moeder van Hoofdtrainer Martin Brandsma.
Gjert de Haan die door de jaren heen vele functies heeft bekleed binnen onze vereniging. Het Friese Boys hart kon niet meer helaas.
Naar alle families en nabestaanden, juist in deze donkere dagen, voor jullie langs deze weg een hart onder de riem als gebaar vanuit Friese Boys.
Hoopvol voor 2022, zeker, daar ben ik van overtuigd. Als ik nu terugkijk na 2 jaar voorzitterschap in meest ondenkbare tijd qua voetbal zie ik bestuurlijk alleen maar dikke pluspunten en saamhorigheid binnen onze vereniging.
Paar puntjes:
*Beleidsplan wat aantal jaren terug is bedacht wordt nagestreefd en ontwikkeld zich op zeer positieve manier. Denk dat we op termijn de welbekende vruchten mogen plukken.
*Sponsorcommissie, ontzettend belangrijk voor onze financiële injectie jaarlijks.
*Club van 100, Supportersvereniging, Jeugdbestuur, TC commissie, prachtig om te zien hoe hierin zaken met elkaar worden opgepakt. Al met al een vereniging om trots op te kunnen zijn.
*Ondanks nog geen ALV, kan ik melden dat alle herkiesbare hoofdbestuursleden bereid zijn en verklaart hebben zich wederom voor een nieuwe termijn in te willen zetten. De ALV laat nog even op zich wachten, maar dat dit! nu al leeft binnen HB zegt wat over de manier hoe we met elkaar bezig mogen zijn. Mijn persoonlijke dank hierin als laatste.
Samen is ook het Motto voor 2022, als vooruit blik kunnen we mededelen dat Friese Boys het 75-jarige jubileum mag verwachten, een hele eer. Als de situatie het weer toelaat zullen dit jaar tal van activiteiten voor iedereen worden georganiseerd zowel voor de leden, vrijwilligers, alsmede het dorp, dit om het 75-jarige jubileum te onderstrepen. Het is namelijk niet niks 75 jaar als vereniging te mogen bestaan, met juist die inbreng en support van mensen sinds 1947 tot op heden en op naar de toekomst.
We proosten er al vast op.
Namens het Hoofdbestuur wensen wij een ieder een goed, gezond en gelukkig 2022 toe en laten we hopen elkaar weer gauw te kunnen treffen op ons mooie Saedkampe.
Django Damsma
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys