Nieuwjaarstoernooi 15 januari 2022

Traditionele Nieuwjaarstoernooi Friese Boys

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag 15 januari  hebben we een zaaltoernooi georganiseerd voor de senioren teams en de Jo19 van Friese Boys in de sporthal De Saedkampe in Kollumerzwaag.

Na heel lang wachten en uitstellen door alle beperkingen die ons werden opgelegd vanuit Den Haag was het Zaterdag 15 Januari dan eindelijk zover. Het jaarlijkse traditionele Nieuwjaarstoernooi in de zaal voor alle senioren teams en de Jo19, met een grote opkomst en maar liefst 5 teams was het wederom een groot succes te noemen.

De 5 teams die het vanmiddag tegen elkaar op zouden nemen zijn allemaal van een middelmatig Europees kaliber: Union-Saint Gilloise,  Feyenoord, Hajduk Split, FC Sheriff Tiraspol, Real Sociedad

 

Om 12.45 uur werd er afgetrapt met als eerste wedstrijd FC Sheriff Tiraspol-Real Sociedad (0-1). Om half 3 was de laatste wedstrijd en hierna maakten de teams zich op voor de prijsuitreiking in Café Prins, die uit protest tegen de Corona regels gistermiddag open was tot 17.00 uur.

Het Kroatische Hajduk Split (René de Jong, Luutzen Postma, Hylke Boersma, Oane van der Heide, Ilian Egeh en Wietze Boorsma) kwam als verassende winnaar uit de strijd en won deze editie van het Nieuwjaarstoernooi.

De prijs werd uitgereikt door Hielke de Graaf.

De stand was als volgt:

1e: Hajduk Split (9 punten)

2e: Real Sociedad (7 punten)

3e: FC Sheriff Tiraspol (6 punten)

4e: Union Saint Gilloise (6 punten)

5e: Feyenoord (1 punt)

De topscoorder titel ging deze editie naar Erik Hilboezen, die met 6 goals deze ereprijs terecht verdiende. Sytse de Boer (Jo17) en Ilian Egeh (Jo19) eindigden met 5 goals als tweede.

©Verslag: Renze Veenstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys