ODV 1 – Friese Boys 1 zaterdag 6-11-2021

FRIESE BOYS IN TWEEDE HELFT ONDERUIT TEGEN ODV

WIJNJEWOUDE – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen ODV met 5-2 verloren. Bij de rust was de stand 1-1. Bij het beginsignaal van scheidsrechter Reinders uit Ruinen stonden de volgende ploegen in het veld:

ODV: Niels van der Meer, Geert van der Molen, Martijn Akker, Stefan Roffel, Rick van der Wal, Kees Posthumus, Tjeerd Linstra, Niels Hylkema, Folkert Hoekstra, Joop Welfing, David Veninga.

Friese Boys: Jelmer Boorsma, Andries van der Zwaag, Pieter van der Zwaag, Rienk Postma, Oane van der Heide, Erik Hilboezen, Matthias Scholtus, Jelmer Bloem, Dirk-Jan Heidstra, Aldert Hietkamp, Pier Kempenaar.

Het was al heel snel raak voor ODV: Na 3 minuten belandde een voorzet van David Veninga bij topscorer Folkert Hoekstra die vervolgens raak schoot, 1-0. Aan de andere kant kreeg Pier Kempenaar een kans na een voorzet van Andries van der Zwaag. De kopbal van Kempenaar ging echter over het doel. Een knal van Folkert Hoekstra werd gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma. Thuisclub-doelman Niels van der Meer redde vervolgens bij pogingen van Pier Kempenaar en Dirk-Jan Heidstra. Tien minuten voor de thee werd het gelijk. Een vrije trap van Andries van der Zwaag belandde bij Pier Kempenaar die vervolgens de gelijkmaker op het scorebord bracht, 1-1. Een hard schot van Tjeerd Linstra verdween net naast het Friese Boys-doel.

Na de thee kwam ODV snel weer op voorsprong door een schot van Tjeerd Linstra, 2-1. Uit een vrije trap scoorde Niels Hylkema, 3-1. Friese Boys was het in deze fase helemaal kwijt en het werd al snel 4-1 door een treffer van David Veninga. Toen Jelmer Boorsma de bal tegen Folkert Hoekstra aan schoot betekende dat 5-1. Friese Boys mocht van geluk spreken toen ODV achtereenvolgens de paal en de lat raakte. Een rake kopbal van Dirk-Jan Heidstra maakte de score in de slotfase iets draaglijker voor Friese Boys 5-2.