Onderlinge wedstrijd Friese Boys JO17 tegen Friese Boys JO15

Friese Boys JO17 wint onderlinge oefenwedstrijd van Friese Boys JO15

Op 13 oktober werd het voor de meeste voetbalteams duidelijk dat er niet snel weer een competitiewedstrijd op het programma zou staan. De teleurstelling was ook binnen Friese Boys natuurlijk groot. Gelukkig voor de jeugd mocht er nog wel normaal getraind worden en onderling gevoetbald worden. Zo kwam de wedstrijd van vandaag tot stand. Een lekker oefenpotje voor beide teams om het ritme er toch een beetje in te proberen te houden.

Alhoewel het een oefenpotje was, wilden beide ploegen deze wedstrijd natuurlijk niet verliezen. Tussen de spelers van beide teams, want natuurlijk wil je niet de rest van de week van je vrienden horen dat je van hen verloren hebt. Niet alleen de spelers van beide teams wilden graag winnen, maar ook de trainers van beide teams wilden niet verliezen van de tegenstander van vandaag. Het was sowieso een speciale wedstrijd, want de trainers van beide teams stonden tegenover het team dat ze vorige jaar hadden getraind. Renze (vorig jaar trainer van de jongens uit de JO17) en Wietze (vorig jaar trainer van de jongens van de JO15) wilden graag laten zien wat ze met hun nieuwe team konden presteren.

JO17 begon met de volgende 11 spelers in het veld: Klaas Pieter, Jan, Jens, Oane, Marnick, Daniel, Sytze, Milan, Sieds, Jarno en Rowan. Als wissel op de bank zat nog Roan, verder waren Siem en Sietse helaas afwezig. Voor JO15 stonden de volgende 11 spelers in het veld: Jesse, Feiko, Jaryk, Sil, Sytse, Fokke, Riemer, Nick, Jurjen, Ferry, Hendrik. Bij JO15 zaten op de bank: Arjan, Javier en Bart Gjalt.

Hoewel er natuurlijk enig leeftijdsverschil tussen de ploegen zat was het vanaf het begin wel duidelijk dat het voor beide teams een leerzame wedstrijd zou worden. Beide ploegen gingen in de openingsfase gelijk op en er waren kansen over en weer. Pas na 22 minuten werd de ban gebroken door de JO17. Het counterspel werd beloond met een goal. De net ingevallen Roan kon door een goede individuele actie een voorzet geven op Jarno, die met een ‘rabona’ op fraaie wijze de eerste goal van de wedstrijd maakte. De kansen bleven komen aan beide kanten van het veld en toch trok JO17 weer aan het langste eind want in de 26ste minuut scoorden ze de 2-0. Een zwakke corner werd niet goed weggewerkt door de verdediging van de JO15. Jens kreeg de bal zomaar cadeau en kon door middel van een mooie steekbal Jarno weg sturen die zorgde voor de 2-0 en daarmee zijn 2de doelpunt. Na 5 minuten met 2 goals werd de rest van de eerste helft het spelbeeld voortgezet. Er bleven kansen komen aan beide kanten, maar beide teams konden steeds net niet ver genoeg door drukken door de verdediging van de ander.

Na de rust gingen beide ploegen door met het creëren en missen van kansen. Zo was het wel een aantrekkelijke wedstrijd, helaas was er geen publiek dat kon genieten van deze wedstrijd. Ook in de 2de helft was het de JO17 die in het laatste gedeelte van het veld iets nauwkeuriger was dan de JO15 en zo werd het dus in de 52ste minuut 3-0. Met een individuele actie passeerde Sieds de nodige spelers en lag daarna de bal rustig af op spits Rowan. Net als in de eerste helft was het na nog geen 5 minuten verwijderd van de andere goal alweer raak voor de JO17. Nu was het Milan die met een prachtige geplaatst schot met rechts de bal in de kruising krulde, wederom kwam de assist van Sieds. De reactie van JO15 liet echter niet lang op zich wachten want enkele minuten later lag de bal op de stip aan de andere kant. Een duel tussen Riemer en Oane in de zestienmeter werd door de scheids van vandaag Peter Luimstra beoordeeld als een overtreding van Oane. In het duel werd er getrokken en geduwd van beide kanten dus veel spelers van de JO17 vonden de penalty niet terecht. Peter Luimstra blikte na de wedstrijd terug op het penaltymoment en gaf toe dat de spelers van JO17 misschien wel gelijk hadden: “De penalty was misschien wel wat makkelijk gegeven.” Gelukkig waren de spelers door het penaltymoment niet uit het veld geslagen en bleven geconcentreerd op de wedstrijd. Dat bleek wel toen in de 62ste minuut alweer de 5-1 op het scorebord stond. Nu was het Milan die uit een vloeiende counter de bal simpel klaarlag voor het open doel waar Sieds makkelijk kon scoren.

Met deze laatste goal was de einduitslag ook bekend: 5-1. Voor beide teams was het weer fijn om een wedstrijd te kunnen spelen. De verwachting is dat in de komende weken wel vaker zo’n soort wedstrijd zal worden gespeeld om de jeugd toch nog even te kunnen laten voetballen. De wedstrijd van vandaag was in ieder geval een succes met goed voetbal van beide ploegen!

Toeschouwers zijn ook bij dit soort wedstrijden niet toegestaan binnen de accommodatie. Twee moeders hadden een oplossing bedacht om hun zonen toch te kunnen zien voetballen. Corona maakt creatief.