Ook Rottevalle langs Friese Boys

KOLLUMERWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Rottevalle niet in winst kunnen omzetten. Na een 0-1 ruststand werd het 1-3.

 Friese Boys toog meteen na het beginsignaal ten aanval. Lammert Dijkstra raakte uit een corner de buitenkant van de paal en Erik Hilboezen schoot naast. Onverwacht namen de gasten de leiding. Na een pass van Steffen Schra door het centrum verscheen Erwin de Wind alleen voor doelman Auke Hoekstra en dat betekende 0-1. Nadat een schot van Andries van der Zwaag naast het Rottevalle-doel verdween kreeg Steffen Schra de mogelijkheid op 0-2 na een voorzet van Jorrit Schra. De bal verdween echter naast het doel. Friese Boys-doelman Auke Hoekstra hield zijn team in de race met prima reddingen bij kansen van Jorrit Schra en René Mellema. Friese Boys mocht twee vrije trappen nemen maar Johannes Beiboer had geen succes.

Na de thee redde Auke Hoekstra andermaal prima bij een vrije trap van Steffen Schra. Toen invaller Taeke Visser na een kwartier uit de draai prachtig inschoot was de sluitpost echter kansloos, 0-2. Friese Boys kwam echter terug. Na een voorzet van Pier Kempenaar scoorde Marten Starkenburg, 1-2. Rottevalle herstelde de marge al snel. Taeke Visser zette Benjamin van der Molen voor een leeg doel en dat betekende uiteraard 1-3. Visser leek zelf 1-4 te scoren maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. In de slotfase probeerde Friese Boys het nog maar Johannes Beiboer en Marten Starkenburg hadden geen succes.

Reacties:

“Voor de pauze hadden we de kansen moeten afmaken, dan is het klaar” vond Steffen Schra van Rottevalle. “Na de pauze geven zij vol gas en wij hadden problemen met het zware veld. Teake Visser beslist het duel met een goal en een assist. Het is een sterke jongen met scorend vermogen, hij viel goed in. We zijn nu wel veilig en kunnen omhoog kijken”.

“Er had meer ingezeten” aldus Pieter van der Zwaag van Friese Boys. Van der Zwaag speelde als laatste man. “Zij hadden in de eerste helft meer kansen. Bij ons kwam de laatste pass niet aan. Het ging wel aardig als laatste man vond ik. Een paar keer gaf ik geen goede rugdekking en we liepen enkele keren tegen een snelle counter aan”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys