OPENDE IN DE TWEEDE HELFT RUIM LANGS FRIESE BOYS

OPENDE – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Opende met 4-0 verloren. Bij de rust leidde de thuisclub met 1-0

De uitslag had anders kunnen zijn als Friese boys in het eerste half uur de kansen had benut. Na zeven minuten kreeg Pier Kempenaar de eerste maar zijn inzet ging voorlangs. Na bijna een kwartier belandde een afstandsschot van Pieter van der Zwaag tegen de paal. Friese Boys kreeg nog meer mogelijkheden en Johannes Beiboer schoot naast het Opende-doel terwijl Erik Hilboezen van dichtbij over de bal heen maaide. Na vijfentwintig minuten kreeg Opende een vrije trap maar het schot van Jarno Westerhof werd gestopt door doelman Auke Hoekstra. Vijf minuten later mocht Westerhof het nog eens proberen en nu verdween de bal keihard in de hoek, 1-0.

Na de thee kwam Opende op 2-0. Goed voorbereidend werk van Hendrik de Zwart werd door Henk Veenstra doeltreffend afgerond. Toen Veenstra vier minuten later opnieuw raakschoot was het duel beslist. Het werd zelfs 4-0 toen Hendrik de Zwart de Boys-verdediging uitspeelde en scoorde. Friese Boys probeerde via Marten Starkenburg en Eberhard Kloosterman de eretreffer te produceren maar doelman Eppie Pijpker van Opende liet zich niet verrassen.

“In de eerste helft hadden we het moeilijk” vond Henk Veenstra van Opende. “Er was veel druk van Friese Boys en wij begonnen te slap. De 1-0 gaf ons vertrouwen omdat we eindelijk eens op voorsprong kwamen dit seizoen. Zelf maakte ik twee goals en dat was ook lekker omdat ik dit seizoen pas twee goals heb gescoord. Een speler als Hendrik de Zwart is heel belangrijk voor ons; er gaat veel dreiging van hem uit. Ik hoop dat we dit resultaat kunnen doorzetten. Volgende week moeten we tegen FC Grootegast; een altijd beladen duel.

Over de gehele wedstrijd gezien vond ik ons qua voetbal niet minder”, vond Marten Starkenburg van Friese Boys. “Wij maken echter geen doelpunten en zij wel. We begonnen de tweede helft wel goed maar na 2-0 was het gebeurd. De kansen die we krijgen moeten erin en achterin gaan ze er te gemakkelijk in”