Resultaten Friese Boys op DHW Toernooi

FRIESE BOYS UITGESCHAKELD OP HET HAAN/WESTERHOFF TOERNOOI

BUITENPOST – Donderdagavond speelde Friese Boys de voorronde van het De Haan/Westerhofftoernooi. Het is de ploeg uit Kollumerzwaag niet gelukt de finale te bereiken die zaterdag in Surhuisterveen wordt gespeeld.

FRIESE BOYS –GOLDEN OLDIES 1-1

De eerste wedstrijd ging tegen de zaalvoetballers van Golden Oldies. Golden Oldies nam als snel de leiding toen Sean Humpries zich vrijspeelde en doeltreffend uithaalde, 0-1. Pieter van der Zwaag was dicht bij de gelijkmaker maar zijn listig balletje belandde op de lat. Aan de andere kant raakte Sean Humphries de paal. De gelijkmaker werd gescoord door Dennie de Haan, 1-1. Beide ploegen kregen nog mogelijkheden maar de keepers Jelmer Bloem en Auke Hoekstra lieten zich niet meer verschalken. Het dichtst bij een treffer was Golden Oldies- speler Eberhard Kloosterman die de lat raakte. Het bleef echter bij 1-1.

FRIESE BOYS – SC TWIJZEL 1-3

SC Twijzel was al direct dicht bij een treffer maar Jelle Pilat schoot voorlangs. Het werd echter toch 0-1 door een doelpunt van Jan van der Meulen. Wiebe Adema verdubbelde daarna de voorsprong, 0-2. Friese Boys kwam terug door een doelpunt van Pieter van der Zwaag, 1-2. Diezelfde speler was even later dicht bij 2-2 maar hij zag zijn schot gestopt door doelman Tristan van Wieren. In de slotfase zette Friese Boys alles op alles, zelfs doelman Jelmer Bloem ging mee naar voren. SC Twijzel profiteerde toen Rein van der Veen de bal van afstand in het verlaten doel schoot, 1-3

FRIESE BOYS-OPENDE 1-2

In de openingsfase trof Opende de paal. Toch nam Opende een voorsprong door een goal van Simon Kuperus, 0-1. Niet veel later maakte Friese Boys gelijk via Remi Kootstra, 1-1. Pieter van der Zwaag was dicht bij 2-1 maar scoorde niet. Dat deed Opende even later wel toen Simon Kuperus een strafschop benutte, 1-2. Kuperus raakte hierna nog twee keer het houtwerk maar het bleef bij 1-2.

FRIESE BOYS-FUTSAL BUITENPOST 0-2

De laatste wedstrijd ging tegen de zaalvoetbalclub uit Buitenpost met ex-Friese Boys speler James van der Bij in de gelederen. Van der Bij en Pieter Henstra waren dicht bij de 0-1 maar slaagden hier niet in. Henstra trof in deze wedstrijd twee keer de paal. Een schot van James van der Bij werd gestopt door Jelmer Bloem maar Walter Bakker benutte de rebound, 0-1. Bakker nam hierna ook het tweede doelpunt voor zijn rekening. De beste kans op een tegendoelpunt was voor Jelmer Brinkman maar de Friese Boys- speler wist niet te scoren.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys