Resultaten Lauwersmeertoernooi

FRIESE BOYS EINDIGT ALS ZESDE OP HET LAUWERMEERTOERNOOI

KOLLUM – Op sportpark Baensein te Kollum werd zaterdag het jaarlijkse Lauwersmeertoernooi gehouden. Friese Boys eindigde na drie wedstrijden uiteindelijk op de zesde plaats.

 FRIESE BOYS – KOLLUM 0-0  Kollum wint na strafschoppen

De eerste wedstrijd speelde Friese Boys tegen Kollum. Zoals verwacht mocht worden was Kollum de sterkere ploeg maar de oranje hemden wisten niet te scoren. Gerard van Zonneveld schoot over  na een voorzet van Benjamin Zondervan en een doelpunt van Van Zonneveld werd wegens buitenspel afgekeurd. Een hard schot van Yannick Hoekstra werd gestopt door doelman Jelmer Bloem. In de tweede helft kreeg Kollum nog aanzienlijke mogelijkheden. Enkele kopballen van Johan Schat werden een prooi van doelman Bloem. Joop Pijnacker kreeg een goede mogelijkheid maar wist deze niet te verzilveren zodat het 0-0 bleef. Strafschoppen moesten de beslissing brengen en daarin toonde Kollum zich bedrevener: 3-2.

FRIESE BOYS-ANJUM 3-0

Al direct na het begin was Friese Boys gevaarlijk toen Sander Hoekstra koppend de lat raakte. Toch nam Friese Boys de leiding toen Marten Starkenburg zijn tegenstander aftroefde en scoorde, 1-0. Na een voorzet van Erik Hilboezen had Sander Hoekstra wel succes, 2-0. In de tweede helft kreeg Anjum een mogelijkheid maar Jan Tijtsma scoorde niet. Dat deed Friese Boys wel; Na een pass van Andries van der Zwaag scoorde Sander Hoekstra opnieuw, 3-0.Mark Jansma kreeg nog een kans om namens Anjum de eer te redden maar zijn kopbal ging over het doel.

FRIESE BOYS-SC KOOTSTERTILLE 0-1

De strijd op de vijfde plaats ging tegen SC Kootstertille. De eerste kans was voor Bennie de Vries van SC Kootstertille maar Jelmer Bloem bracht redding. Ook een kans van Jesse Maas werd gestopt door Bloem.  Even later was het toch raak toen Jouke Waaksma profiteerde van een foute pass in de Friese Boys defensie, 0-1. Na de pauze kreeg Friese Boys een mogelijkheid maar het schot van Dirk Greydanus ging over het doel. Een inzet van Jelmer Brinkman werd knap gestopt door Kootstertille doelman Anco Uiterdijk. SC Kootstertille  was in de slotfase nog dicht bij 0-2 maar Wilco van der Heide stuitte op Jelmer Bloem. Het bleef 0-1 waardoor SC Kootstertille vijfde werd.

Verslag Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys