Rottevalle1 – Friese Boys 1 zaterdag 29-1-2022

Zaterdag 29 januari 2022 Friese Boys oefende tegen Vv Rottevalle
ROTTEVALLE – Friese Boys speelde zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen vv Rottevalle. De thuisclub toonde zich de sterkste en won met 3-0.Het eerste wapenfeit kwam van Rottevalle-speler Gjalt Nijboer die via een Friese Boys-speler naast schoot.
Namens Friese Boys schoot Dirk-Jan Heidstra eveneens naast. De thuisclub mocht daarna een vrije trap nemen. Het was Steffen Schra die hieruit onhoudbaar raak schoot, 1-0. Na een voorzet van Jelle Geertsma kreeg Liekele Kamminga een kans maar doelman Sander Hoekstra van Friese Boys bracht redding. Na een pass van Gjalt Nijboer kreeg Benjamin van de Molen een kans maar zijn schot ging hoog over het Friese Boys-doel.
Na de thee was het snel raak voor Rottevalle. Jelle Geertsma werd vrijgespeeld en de aanvaller schoot raak, 2-0. Op aangeven van Liekele Kamminga scoorde Sybren Dam even later 3-0. Namens Friese Boys schoot Oane Wiersma in handen van de ingevallen doelman Robert de Jong. Na een voorzet van Wiersma kreeg Dirk-Jan Heidstra een mogelijkheid maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald. Heidstra kreeg daarna nog twee mogelijkheden maar zijn pogingen werden gestopt door Robert de Jong. Rottevalle kreeg nog twee mogelijkheden: Jelle Geertsma zag zijn inzet gestopt door Sander Hoekstra en Jurjen Geertsma kopte in kansrijke positie over. Het bleef daardoor bij 3-0.
© Verslag: Bokke Dijkstra
Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys