SJO Broeksterwalden JO17 – Friese Boys JO17

Friese Boys JO17 wint “tactisch steekspel” in Damwoude
Voor de tweede keer in zeer korte tijd stonden SJO Broekster-Wâlden JO17 en Friese Boys JO17 tegenover elkaar, de vorige ontmoeting werd nipt verloren met 3-2 in de beker door de equipe van trainers Jitze de Vries. Pieter van der Wijk en Renze Veenstra.
De hele week werd er hard naar deze wedstrijd toegewerkt om revanche te nemen na de vorige ontmoeting. Dat straalde het eerste kwartier er ook vanaf want Friese Boys was de ploeg met de betere kansen. De beste kans kwam direct al van de schoen van Sytze “Müller” Wiersma die na een perfecte steekbal van Jarno “Brandt” de Jong één op één met de keeper werd gezet, helaas keerde de uitkomende doelman deze inzet maar het gaf wel aan dat Friese Boys scherp was. Na het eerste kwartier nam Broeksterwalden het initiatief over en dit zorgde voor veel dreiging maar een treffer leverde dit niet op. Russtand was dan ook 0-0.
Het was Broeksterwalden die 5 minuten na de rust op voorsprong kwam doordat de rechter vleugel aanvaller makkelijk door de defensie wandelde en de bal voor kon leggen op de spits die de bal gemakkelijk in kon tikken. Hierdoor was de stand gelijk na rust 1-0 voor de thuisploeg. De zaken moesten weer op scherp worden gezet en na een aantal tactische omzettingen en toegepaste wissels kreeg Friese Boys weer wat meer grip op de wedstrijd. Toch zorgde Broeksterwalden met enkele goeie kansen nog vaak voor gevaar maar het duo waar menig Premier League club jaloers op zou zijn Sil “de Ligt” Klaver en Sytse “Stones” de Boer stonden sterk achterin. Via een corner van Jarno alla Julian Brandt kopte Klaas Pieter “Huntelaar” netjes de 1-1 binnen. Een fantastische goal en een zeer terechte gelijkmaker. De wedstrijd leek dan ook op een 1-1 uit te gaan lopen maar niks leek minder waar want het was Jarno die nog energie over had om de wedstrijd te doen beslissen. Via een perfecte steekbal werd Jarno één op één met de keeper gezet en tikte de bal zo om de uitkomende doelman heen. 1-2. Deze goal zorgde voor de nodige vreugde, zowel in het veld als op de bank en de vele meegereisde supporters.
Friese Boys eindigde de wedstrijd overigens met 10 man na dat er rode kaart werd getrokken door de arbiter voor Friese Boys. Uit deze vrije trap zorgde Broeksterwalden nog één keer voor de nodige dreiging want deze vrije trap belande snoeihard op de lat.
Eindelijk kregen we waar we al weken naar toe werkten. De broodnodige 3 punten. Deze punten zorgen er voor dat we van de 10e plaats stijgen naar de 6e plaats in de eerste klasse.
Volgende week spelen we weer uit, dan treden we aan tegen nummer drie in en tegen S.C. Stiens JO17-1.