Teleurstellend resultaat voor Friese Boys tegen V en V’68

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen V en V’68 te winnen. Er werd zaterdag niet gescoord in Kollumerzwaag. Dat mocht voor Friese Boys een teleurstelling heten, want de ploeg kreeg goede kansen om het duel te beslissen.

De eerste kans was na twaalf minuten voor Pier Kempenaar. Na een goede aanval kon Kempenaar vrij uithalen, maar de bal vloog naast het V en V-doel. Aan de andere kant bracht een schot van Berend Wijmenga Boys-goalie Auke Hoekstra niet in de problemen.Na een voorzet van René de Jong kopte EvertJan Evers naast. Wietse van der Land lanceerde Rienk Postma, maar Postma stuitte op gastendoelman doelman Feije Nijhuis.

Na vijf minuten in de tweede helft moest Auke Hoekstra ver uit zijn doel om Berend Wijmenga het scoren te beletten en een schot van Kees Wartena belandde in de handen van Hoekstra. Een schot van Wietse van der Land belandde voor de voeten van de vrijstaande EvertJan Evers, die zijn inzet gestopt zag door doelman Nijhuis. Pier Kempenaar stuitte eveneens op Nijhuis. Plotseling kregen de gasten ook een goede mogelijkheid. Na een vrije trap van Harmen van der Bij kon Cornelis Wartena inschieten, maar de bal ging naast het Friese Boys-doel. Friese Boys zette nu aan en invaller Sander Hoekstra zag zijn inzet, na een voorzet van Jelmer Bloem, voorlangs gaan. Bloem wist op zijn beurt bij een goede kans niet het beslissende tikje te geven. Invaller Marten Starkenburg leek vrijwel meteen te scoren, maar doelman Nijhuis tikte het schot over de lat. De goalie bracht ook redding op een inzet van Johannes Beiboer. In de laatste minuten zetten de gasten nog even aan, maar tot grote kansen leidde dit niet, zodat de brilstand op het scorebord bleef.

Reacties:

“Er zat niet meer in”, aldus Berend Wijmenga van V en V’68. “We kwamen hier wel voor drie punten, want we hadden een goede reeks neergezet. Nu mogen we blij zijn met een punt. We kwamen er niet uit en speelden vaak de lange bal. In de slotfase hadden we nog wel druk naar voren. Wij komen nog wel hoger op de ranglijst”, aldus de topscorer van V en V, die zaterdag geen echte kansen kreeg. “Ik heb de laatste tijd wel aardig gescoord, maar voetbal is een teamsport. Je bent wel afhankelijk van de ballen die je krijgt”.

“Teleurstellend”, was de reactie van Jelmer Bloem van Friese Boys. “We hebben te veel kansen laten liggen. We wilden vooral voetballen tegen deze fysiek sterke ploeg. We staan niet waar we willen staan, maar het vertrouwen is er wel. Tegen Ropta Boys scoorden we wel, maar nu niet. Het moet ook wel een beetje meezitten”.

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys