Ternaard 1 – Friese Boys 1 zaterdag 16-10-2021

FRIESE BOYS MIST LEGIO KANSEN TEGEN TERNAARD

TERNAARD – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Ternaard met 2-1 verloren. Een in de eerste helft superieur Friese Boys kreeg vele kansen maar wist ze niet te benutten waardoor het duel verloren ging.

Bij het beginsignaal van scheidsrechter Jan de Groot stonden de volgende teams in het veld:

Ternaard: Wesley Plooy, Anthony Hoekstra, Roel Hoekstra, Wietze Sipma, Ronald Post, Simon van der Weg, Germer van der Weg, David de Vries, Gosse Reinder Kingma, Jan Pieter Prins, Johannes Dijkstra.

Friese Boys: Jelmer Boorsma, Andries van der Zwaag, Pieter van der Zwaag, Rienk Postma, Niels de Vries, Erik Hilboezen, Aldert Hietkamp, Jelmer Bloem, Dirk Jan Heidstra, Nick de Graaf, Pier Kempenaar.

Het eerste schot kwam op naam van Friese Boys-verdediger Andries van der Zwaag maar leverde niet meer op dan een hoekschop. Aan de andere kant was het wel raak: Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot David de Vries de bal in de korte hoek, 1-0. Een pass van Nick de Graaf belandde bij Pier Kempenaar maar diens lob verdween over het doel. Kempenaar kreeg na een goede pass Van de Graaf een nieuwe kans maar doelman Plooy redde deze keer uitstekend. Aldert Hietkamp bracht Kempenaar opnieuw in stelling maar nu ging diens inzet naast. Drie minuten later belandde een kopbal van Hietkamp tegen de lat. Een schot van Dirk-Jan Heidstra belandde eveneens tegen het aluminium. Een kopbal van Heidstra, na een pass van Jelmer Bloem, ging over het doel. Ternaard kreeg eveneens een mogelijkheid; Na een voorzet van Germer van der Weg knalde Johannes Dijkstra over. In de laatste vijf minuten kreeg Friese Boys nog drie kansen: Een inzet van Jelmer Bloem werd gestopt door doelman Plooy; Aldert Hietkamp schoot in vrije positie naast en een inzet van Pier Kempenaar werd van de doellijn gehaald.

In de tweede helft kwam Ternaard beter in de wedstrijd. Gosse-Reinder Kingma kreeg een goede kans maar schoot de bal over het Friese Boys-doel. Een actie van Jan-Pieter Prins leverde niet meer op dan een hoekschop en een schot van David de Vries werd met moeite gestopt door Jelmer Boorsma. Ternaard claimde een strafschop toen Jan Pieter Prins omver werd geduwd maar scheidsrechter De Groot floot niet. Twee minuten later was het wel raak. Na een hoekschop schoot Johannes Dijkstra de bal van dichtbij achter Jelmer Boorsma, 2-0. Een kopbal van Germer van der Weg leverde Ternaard slechts een hoekschop op. Van afstand schoot Andries van der Zwaag rakelings over het doel van Ternaard. Thuisclub-verdediger Roel Hoekstra kreeg even later na twee gele kaarten de rode kaart wegens commentaar op de leiding. Pogingen van Nick de Graaf en Jelmer Bloem leverden geen doelpunt op voor Friese Boys. Namens Ternaard leek Germer van der Weg te scoren maar zijn lob over doelman Boorsma verdween naast het doel. In de blessuretijd belandde een voorzet van Pier Kempenaar bij invaller Jesse van Balen die vervolgens raak schoot, 2-1. De resterende tijd was echter te kort om een eventuele gelijkmaker te bewerkstelligen.

Verslag: Bokke Dijkstra