Toernooi 45+ Harkema

Friese Boys 45+ weer uit de winterslaap(door Jan Kempenaar)

Vrijdag 4 maart heeft Friese Boys deelgenomen aan het 35+ toernooi in Harkema. Friese Boys was ingedeeld bij Harkemase Boys, VVT en Surhuisterveen. Friese Boys had de volgende spelers tot hun beschikking. Theo Beerda, Andre Atema, Bob Bouma, Wietse de Graaf, Hielke de Graaf, Jitze Sikma, Jan Hoogsteen, Klaas Praamstra, Luther Klaver en Jan Kempenaar.

Friese Boys – Harkemase Boys.

Na maanden weer de eerste wedstrijd. Friese Boys was beter en kreeg enkele mogelijkheden. Aan het eind van de wedstrijd werd het veldoverwicht omgezet in een voorsprong. Wietse zette een mooie één twee met Jan K op en scoorde beheerst. Harkemase Boys moest toen aanvallender gaan spelen zodat Friese Boys meer ruimte kreeg. Deze wedstrijd leek in een overwinning te eindigen. Helaas ging het laatste rollertje van Harkemase Boys onder keeper Theo door en eindigde de wedstrijd in 1-1. Beetje teleurstellend resultaat.

Friese Boys – VVT.

De tweede wedstrijd werd er gespeeld tegen VVT. VVT had de eerste wedstrijd verloren. Friese Boys had meer bal bezit en kreeg enkele kansen. VVT was ook enkele malen gevaarlijk voor het doel van Friese Boys. Friese Boys kreeg ongeveer 15 meter voor het doel een vrije trap. Hielke de graaf misleide het muurtje door soepel over de bal te stappen zodat Jan Kempenaar verwoestend kon scoren 1-0. VVT werd op dat moment sterker en scoorden een dubieus doelpunt. De bal ging binnen kant paal het veld weer in. 30 cm achter de paal was een ijzeren staaf en volgens de spelers van VVT was de bal hier tegen aan gekomen. Ondanks dat de scheidsrechter dit niet gezien had werd het doelpunt toch goed gekeurd. Deze wedstrijd eindigde ook in 1-1

Friese Boys – Surhuisterveen.

Omdat keeper Theo geen enkele bal klem pakte ging Hielke keepen. De Geblesseerde Gerwin had zijn werkmoffen ipv keepermoffen aan Theo gegeven. Tegen Surhuisterveen kon Friese Boys geen vuist maken. Surhuisterveen was op alle fronten beter. Deze wedstrijd werd kansloos met 5-0 verloren. Dit was voor Friese Boys geen schande. Surhuisterveen was veel jonger, sneller en hadden meer conditie.

Al met al heeft Friese Boys een mooie voorbereiding gehad voor de competitiestart op 18 maart in Dokkum. Na afloop was het natuurlijk in de kantine super gezellig. Het vochtverlies werd weer aangevuld. Enkele spelers zijn na afloop nog naar Hanenburch geweest om te zien of de bloemen die Bianca had gekregen voor het chauffeuren naar de bierproeverij wel echt waren. Dit bleek inderdaad het geval. Zo kwam er een einde aan een mooie avond. Nu kunnen alle spelers weer een beetje herstellen van de spierpijn.

Vrijdag 4 maart 2016 oefentoernooi te Harkema(door Hielke de Graaf)

In de Harkema werd een toernooi georganiseerd met 8 teams. Helaas gooide het weer roet in het eten en werd er op 1 veld gespeeld van kunstgras. Friese Boys was ingedeeld bij V.V.T. en Surhuisterveen en Harkemase Boys. In de teams konden spelers vanaf de leeftijd 35+ mee voetballen. Jan Kempenaar had de volgende 10 spelers van Friese Boys opgeroepen Theo Beerda (keeper), Wietze de Graaf, Hielke de Graaf, Klaas Praamstra, Luther Klaver, André Atema, Jan Hoogsteen, Jan Kempenaar, Bob en Jitze de Vries. Helaas waren de coaches Gosse en Meindert niet aanwezig.

Friese Boys – Harkemase Boys         1-1

Friese Boys maakte het meeste aanspraak op de winst en kwam terecht op voorsprong toen Wietze combineerde met Jan Kempenaar en van dichtbij binnen tikte 1-0. Helaas in de slotseconde verkeek keeper Theo zich op een schotje en de kunstgras keepermoffen lieten hem in de steek. Eindstand een onnodig gelijkspel.

Friese Boys – V.V.T.                   1-1

In de derby tegen V.V.T. kwam Friese Boys wederom op voorsprong toen Hielke bij een vrije trap over de bal heenstapte en Jan Kempenaar haalde de trekker over 1-0. Wederom kon Friese Boys de voorsprong niet vasthouden. Een inzet van gastspeler Jouke Dantuma bij V.V.T. ging via het ijzer uit het doel. De scheidsrechter kon het niet zien, maar Hielke gaf toe dat het een goal was, daardoor werd het 1-1. Beide teams kregen kansen, maar het bleef gelijk. Surhuisterveen werd door dit resultaat 1e in de poule door 2 overwinningen.

Friese Boys – Surhuisterveen            0-5

In de laatste wedstrijd was er weinig meer te halen. Friese Boys kreeg kansen, maar keeper Ritske hield de nul bij Surhuisterveen. De spitsen van Friese Boys Jan en Theo leken het verdedigende werk te laten en hun energie te bewaren voor een kans. Daardoor kwamen de verdedigers wel eens een man te kort en werd de score opgevoerd door Surhuisterveen. Keeper Hielke kon weinig uit richten. Door dit resultaat eindigde Friese Boys op de 3e plaats, omdat V.V.T. de laatste wedstrijd met ruime cijfers won van Harkemase Boys.

Er werd niet meer tegen de andere poule gespeeld, anders werd de 3e helft te laat begonnen. Op vrijdag 18 maart wordt er in Dokkum gespeeld voor de competitie tegen Dokkum, Ropta Boys en Grijpskerk. Good old Henk de Boer afkomstig uit Dokkum probeert na een langdurige blessure zijn rentree te maken bij Friese Boys.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys