VCR 1 – Friese Boys 1 zaterdag 11 september 2021 (Beker)

FRIESE BOYS VERLIEST OOK TWEEDE BEKERDUEL

RINSUMAGEEST – Na de nederlaag tegen SC Twijzel mocht Friese Boys zaterdagmiddag tegen VCR hopen op eerherstel. Dit lukte echter niet. Na een 1-0 ruststand won VCR uiteindelijk met 5-0.

De eerste kans was na 10 minuten voor VCR. Na een voorzet van Abe Dreyer schoot Hendrik Halbesma over. Na bijna een half uur bracht Mathias Scholtus Luutzen Postma in stelling. Diens schot verdween over het doel. VCR nam daarop de leiding. Een vrije trap van Ruerd de Haas werd ingeschoten door Jorrit Iwan Koolstra, 1-0. Een poging van Sander Hoekstra verdween naast het VCR doel. Doelman Jelmer Boorsma keerde vlak voor de thee een inzet van VCR aanvoerder Mame Braaksma.

De tweede helft begon met een kopbal van Sander Hoekstra die rakelings over ging. Vijf minuten na de thee scoorde VCR via aanvoerder Mame Braaksma, 2-0. Een inzet van Hendrik Halbesma eindigde daarna tegen de lat. Luutzen Postma was dicht bij een tegentreffer maar zijn schot ging net over het doel. Direct daarna scoorde VCR opnieuw. Goed werk van Abe Dreyer werd afgemaakt door Mame Braaksma 3-0. Friese Boys claimde een strafschop toen Luutzen Postma onderuit ging maar de scheidsrechter zag er geen overtreding in. In de slotfase liep VCR uit naar 5-0 door twee doelpunten van Abe Dreyer, 5-0