Verdienstelijk gelijkspel voor Friese Boys tegen FC Grootegast

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft in de uitwedstrijd tegen kampioen FC Grootegast met 2-2 gelijkgespeeld. De roodwitten leken zelfs te gaan winnen maar pal voor tijd scoorde de thuisclub de gelijkmaker.

Onder leiding van scheidsrechter F. van der Wal uit Lemmer nam Friese Boys al snel de leiding. Een hoekschop van Pier Kempenaar verdween ineens achter de jeugdige doelman (B-junior) Dennis Posthumus, 0-1. Nadat Rick Buma een goede kans op de gelijkmaker had gemist werd het toch gelijk. Na een actie van Arjan Veenstra scoorde Rick van Dellen, 1-1. Van Dellen kreeg even later een kans op 2-1, maar nu redde doelman Auke Hoekstra uitstekend. De goal viel aan de andere kant. Na een voorzet van Pieter van der Zwaag scoorde Johannes Beiboer, 1-2. De thuisclub probeerde voor de rust gelijk te maken maar Arjan Veenstra en Rick Buma scoorden niet.

Na de thee werd een schot van Andries van der Zwaag gestopt door Posthumus. Pieter van der Zwaag was dicht bij 1-3 maar hij raakte de paal. FC Grootegast drong aan. Invaller Mike Homan schoot naast het Friese Boys-doel en Auke Hoekstra stopte pogingen van Rick Buma, Ronald Horinga en Roelof Brouwer. Zo leek Friese Boys te gaan winnen maar vlak voor tijd schoot verdediger Ite Hoolsema de partijen alsnog in evenwicht 2-2.

Reacties

Arjan Veenstra speelde zijn laatste wedstrijd voor FC Grootegast. “Het was slecht vandaag. Jammer dat ik mijn carrière bij FC Grootegast op deze manier afsluit. Voor het publiek wil je er nog iets van maken. Ik heb 18 jaar bij Grootegast gespeeld. Ik heb ze van de 5e klasse tot de 2e klasse meegemaakt. Ik ga nu naar VEV’67, een 1e klasser. Wat ik daar verwacht? Eerst maar eens proberen me in de basis te spelen”.

“We hebben het over de 11-0 nederlaag eerder tegen FC Grootegast gehad”, aldus Pier Kempenaar van Friese Boys “Dat mocht niet weer gebeuren. Een hoekschop van mij ging er ineens in, dat was geluk. Maar goed het heeft het hele seizoen al vaak tegen gezeten, nu zat het eindelijk eens mee. We hebben ons goed ontwikkeld dit seizoen als we dat kunnen doorzetten kan het volgend seizoen een mooi seizoen worden.

“Friese Boys heeft er voor gevochten”, was de conclusie van trainer Johannes Douma van Grootegast. “Vandaag was het bij ons niet best, maar over het afgelopen seizoen ben ik zeer tevreden. We hebben volwassen gespeeld, we waren de beste ploeg, denk ik en zijn dan ook terecht kampioen geworden.”

Elftalleider Jan Kempenaar van Friese Boys neemt na 9 jaar afscheid. “Het is een mooie tijd geweest. Vorig jaar was bijzonder omdat mijn zoon Pier in de ploeg kwam. Friese Boys heeft een jonge frisse ploeg; een mooie ploeg voor de vierde klasse. Het is een ploeg die in de steigers staat”.

Ook de vertrekkende trainer Jaap Visser kijkt met een goed gevoel terug: “Het laatste jaar is een mooi leerjaar geweest. Jammer dat we niet veel punten hebben gepakt. Het zijn jongens die willen leren en die willen luisteren. Het is een goed team voor de vierde klasse”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys