Verslag 18 mei 2016 Friese Boys C2

MKV C1 – Friese Boys C2          3-5         (1-3)

Na een teleurstellende nederlaag in de slotfase tegen SJO Bergum/BCV stond er al weer een nieuwe wedstrijd op het programma tegen medekoploper MKV uit Leeuwarden. Dit seizoen al 2x eerder tegenstander en helaas werd er toen beide malen verloren, maar kansen waren er toen wel. MKV had maar 1 opdracht en dat is winnen en daarna nog 2 wedstrijden tegen hun mede concurrenten VVT en VCR in winst omzetten. Mochten er punten worden gemorst dan was VVT C1 kampioen, die een dag eerder van VCR had gewonnen. Er waren dus ook VVT spelers/supporters aanwezig. Friese Boys was voltallig met 14 spelers. Om 19.00 uur werd er aftrap gedaan op een veld, waar de lijnen bijna ontbraken en het gras de laatste tijd niet was gemaaid. In de 1e seconden was al zichtbaar dat MKV zonder laatste man speelde en dat betekende dat Nick op het middenveld 2 tegenstanders had, tenzij de spits mee ging verdedigen. Een voorzet vanaf rechts van MKV was direct gevaarlijk  en de verdedigers waren niet bij machte om de bal weg te werken en ineens lag de bal tegen het net 1-0. Een tegenslag, maar Friese Boys kan 1 ding goed en dat is voetballen. Qua veldspel was Friese Boys niet minder dan de thuisclub. Elke steekpass door Friese Boys was gevaarlijk. Na 15 minuten kwam Friese Boys op gelijke hoogte. Een schot van 25 meter door Nick werd teruggevonden in de bovenhoek 1-1. Friese Boys ging door en de wilskracht werd beloond. Een steekpass van Klaas op Oane werd door Oane alleen voor de keeper prima benut 1-2. Beide teams kregen kansen en keeper Jelmer was samen met de achterhoede Luut, Ljibbe Sicco, Niels, Wolter prima op dreef. Lieuwe Jan en Wolter leken uit een corner te scoren, maar helaas lukte dit net niet. In de slotfase van de 1e helft was het wederom Oane  die een scrimmage afrondde 1-3. Dit was ook tevens de ruststand.

In de rust kreeg de scheidsrechter het aan de stok met de grensrechter van MKV en die werd weggestuurd. Friese Boys speelde de 2e helft op dezelfde manier en Klaas zorgde met een solo van rechts naar links uiteindelijk voor de keeper schoot hij tegendraads raak 1-4. MKV benutte al snel 1 van de kansen na een uitbraak 2-4. Pieter, Albert Jan, Jan Peter, Marten en later Eelze waren nuttig aanwezig, Albert Jan was dichtbij een doelpunt, maar het mislukte net. MKV kwam zelf op 3-4 toen een schot in de bovenhoek werd gekruld. Jelmer had nog enkele miraculeuze reddingen en uiteindelijk was het wederom Oane die op avontuur werd gestuurd en alleen voor de keeper wederom zijn sterke spel bekroonde met zijn 3e doelpunt 3-5.

V.V.T. werd door dit resultaat kampioen en Friese Boys kon met een prima gevoel terugzien op deze wedstrijd. Ook de coach van MKV gaf de complimenten aan Friese Boys C2. Zaterdag 21 mei wordt de laatste wedstrijd gespeeld tegen VCR.