Verslag 45+ op 21 april 2017

Vrijdag 21 april 2017  45 + toernooi te Bergum

Na 2 speelronden staat Friese Boys op de 1e plaats. BCV was gastheer en op het grasveld werden de wedstrijden gespeeld. Friese Boys was aanwezig met 10 spelers. Coach/speler Jan Kempenaar, Wietze en Hielke de Graaf, Johannes Kobus, Klaas Praamstra, Sieger Swart, Fredy, André Atema, Tom van der Beek en Mient Mulder. Helaas was Birdaard verhinderd en hier waren de aanwezige teams niet van op de hoogte. De wedstrijden tegen Birdaard werden omgezet naar 2-0 winst. Rectificatie vorige wedstrijd tegen Bergum had Sieger 2x gescoord, Jan en Klaas.

Friese Boys – BCV                      0-3

Vorige wedstrijd was een speler van BCV tegen Friese Boys zwaar geblesseerd geraakt. In het veld werd er zoals behoord sportief gespeeld. Friese Boys startte met Klaas, Hielke en Mient op wissel. De 1e kans was voor Friese Boys. Jan schoot tegen de keeper op. Daarna kwamen de uitbraken van BCV en ze waren zeer doeltreffend in de afronding. De spits maakte 3 goals, helaas kon keeper Johannes er weinig aan doen. Friese Boys kreeg nog wel mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. BCV kreeg voldoende ruimte. Doelpunten kwamen er niet meer. Een tegenvallend resultaat, maar Friese Boys moest direct weer aan de bak.

Friese Boys – Bergum             2-3

Friese Boys startte met dezelfde basis, maar de eerste kansen waren voor Bergum, gelukkig was keeper Johannes op dreef en had de nul in de beginfase. Sieger opende de score alleen voor de keeper 1-0. Even later weer een kans voor Sieger

alleen voor de keeper, hij passeerde de keeper, maar was te ver naar de buitenkant gedreven. Bergum kwam op gelijke hoogte uit een counter 1-1 en zelfs op 1-2 toen Hielke zijn tegenstander net te laat blokte. De gelijkmaker was snel een feit Fredy speelde naar Hielke die Jan wist te vinden en van dichtbij werd het 2-2. Na enkele wissels werd het zelfs 2-3. Fredy zijn tegenstander was hem te snel af en scoorde koel. Friese Boys kreeg nog een handvol kansen, vooral Klaas kreeg uitstekende kopkansen, maar er werd niet meer gescoord. Wederom een teleurstellend resultaat. Mient en Tom konden hun debuut in deze competitie niet in punten een vervolg geven, ze waren wel de smaakmakers in de 3e helft.

BCV – Bergum                              2-1

BCV kwam al snel voor met 2-0, met kans op veel meer goals. Toch wist Bergum de aansluitingstreffer te forceren. De winst kwam niet meer in gevaar en BCV steeg van de 3e plaats naar de koppositie.

Stand na 3 speelronden:

1             BCV 45+                            9-18

2             Bergum 45+                    9-17

3             Friese Boys 45+             9-16

4             Birdaard 45+                 9- 0

De 4e ronde (laatste speelronde) is op vrijdag 12 mei samen met de dames, Friese Boys heeft de organisatie. Er zijn 3 teams bij Friese Boys 45 plus die nog kampioen kunnen worden in Kollumerzwaag.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys