Verslag ASC 1 – Friese Boys 1 (beker) zaterdag 8 september 2018

AUGUSTINUSGA  – Friese Boys heeft de bekerwedstrijd tegen ASC’75 met ruime cijfers gewonnen. Het werd uiteindelijk 1-5. Bij de rust was de stand 0-4.

Friese Boys leek al snel te scoren. Na een corner werd een kopbal van Sander Hoekstra door Dirk-Jan Heidstra doeltreffend verlengd. Scheidsrechter Alma had echter buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. De openingstreffer liet echter niet lang op zich wachten. Sander Hoekstra verraste doelman Robin Hoekstra met een hard schot in de korte hoek, 0-1. ASC was daarna dicht bij de gelijkmaker: Na een hoekschop van Tamme de Boer kopte Han Zwart tegen de lat. Jelmer Sijens kopte de rebound over het doel. Een schot van Sander Hoekstra direct daarop tegen de paal. Na een hoekschop van Erik Hilboezen kopte Dirk-Jan Heidstra raak, 0-2. Na een pass van Lammert Dijkstra verscheen Marten Starkenburg alleen voor het ASC doel en de aanvaller scoorde beheerst, 0-3.  Nog was de koek niet op want in de slotseconden kreeg doelman Hoekstra van ASC een schot van Sander Hoekstra niet onder controle en Marten Starkenburg liet 0-4 aantekenen.

Na de thee was Friese Boys dicht bij 0-5 maar inzetten van Pier Kempenaar en Dirk Jan Heidstra werden goed gestopt door doelman Hoekstra. Tamme de Boer stuitte aan de andere kant op doelman Jelmer Bloem. ASC kreeg enkele kansen maar Han Zwart schoot over en Hille Wijma zag zijn inzet gestopt door doelman Bloem. Toch scoorde de thuisclub tegen door een mooi schot van Johan Nicolai, 1-4. Han Zwart zag nog een goal wegens buitenspel afgekeurd. In de slotseconden schoot Pier Kempenaar van dichtbij de 1-5 eindstand op het scorebord.

Reacties:

We waren niet scherp genoeg” aldus Tamme de Boer van ASC. “We verloren alle duels. Wat het in de competitie gaat worden kan ik niet zeggen we zijn ingedeeld bij allemaal ploegen die ik niet ken. Ik had er liever een paar derby’s bij gehad”

Bij Friese Boys speelt Dennie de Haan in het centrum van de verdediging. “Tot nu toe gaat het goed” aldus De Haan. “Het is voor mij een stapje omhoog. Ik ben niet ontevreden. Er gingen enkele jongens weg en zo kreeg ik een kans. De concurrentie is echter groot. Ik zal echter honderd procent mijn best doen. Met onze selectie moeten we dit seizoen in de competitie minimaal top drie spelen.

Opstellingen:

ASC’75: 1 Robin Hoekstra, 2 Auke Alma, 3 Jelmer Sijens, 4 Nico Brandsma (12 Peter de Beer), 5 Sietse Hofstede, 6 Niels Weening, 7 Johan Nicolai, 8 Arjen Vries (14 Johan Wiersma), 10 Hille Wijma, 11 Han Zwart, 19 Tamme de Boer.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Lammert Dijkstra, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Jelmer Brinkman (12 Mark de Boer), 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (14 Pieter van der Zwaag), 9 Sander Hoekstra, 10 Marten Starkenburg (13 Pier Kempenaar), 11 Dirk-Jan Heidstra.

Scheidsrechter: Haije Alma (Harkema)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys