Verslag Bakkeveen 1 – Friese Boys 1 (Oefen)

Dinsdag 16 augustus 2022  Bakkeveen 1 – Friese Boys 1  3-2      (2-1)

Na 6 trainingen stond de 1e oefenwedstrijd tegen kersverse 3e klasser Bakkeveen op het programma.

Er werd 2 x 35 minuten gespeeld. Friese Boys startte in de volgende opstelling keeper Danny Veenstra, achterhoede Marwan Egeh, Oane van der Heide, Andries van der Zwaag, Jesse van Balen middenveld Matthias Scholtus, Jelmer Bloem, Kevin Regnerus, voorhoede Pieter van der Zwaag, Pier Kempenaar en Nick de Graaf wissels Dirk Greijdanus en Ilian Egeh.

Onder warme omstandigheden werd er om 20.05 uur op het kunstgras van Bakkeveen afgetrapt. In het begin was het aftasten. Promovendus Bakkeveen pakte na 5 minuten onverwacht de leiding toen een diepe bal uitstekend werd gecontroleerd en mee genomen en diagonaal werd binnen geschoten 1-0. Friese Boys nam daarna het heft in handen en kreeg kansjes en corners, middels Pier Kempenaar en Pieter van der Zwaag, helaas leverde dat geen gelijkmaker op. In de 14e minuut maakte Oane van der Heide een overtreding op 25 meter van het doel, de vrije trap werd door keeper Danny Veenstra naar de zijkant verwerkt. De rebound werd voor getrokken en helaas door Andries van der Zwaag in eigen doel gewerkt 2-0. Friese Boys was niet onder de indruk met soms mooie staaltjes voetbal werd Bakkeveen onder druk gezet en de aansluitingstreffer volgde. Een perfecte pass met de buitenkant van Kevin Regnerus belandde bij Nick de Graaf die met een individuele actie zijn tegenstander uitspeelde en alleen voor de keeper werd de bal op Pier Kempenaar gelegd, die 2-1 kon binnenschuiven. Friese Boys probeerde voor rust de gelijkmaker te forceren, Pieter van der Zwaag schatte een uitstekende pass van Andries van der Zwaag prima in en leek te scoren, zijn inzet ging voorlangs. Ruststand 2-1.

In de 2e helft kwam Dirk Greijdanus in de spits voor Pieter van der Zwaag en Ilian Egeh kwam in het veld voor Jesse van Balen. Friese Boys startte furieus en binnen 10 minuten kreeg Dirk Greijdanus 4 kansen na voorbereidend werk van Jelmer Bloem, Matthias Scholtus en Nick de Graaf, helaas met kunst en vliegwerk bleef de thuisclub overeind. Het veldspel van Friese Boys was zorgvuldiger in de 2e helft met Marwan Egeh, Andries van der Zwaag , Ilian Egeh en Oane van der Heide als passers en dat leverde dreigende situaties op. De grensrechter vlagde enkele situaties af van Dirk Greijdanus en Nick de Graaf, waar je de twijfels bij kon hebben. Matthias Scholtus en Ilian Egeh probeerden van afstand, maar gescoord werd er niet. Het duurde tot 20e minuut toen de verdiende gelijkmaker op het bord kwam. Jelmer Bloem onderschepte de bal en bediende Nick de Graaf, zijn actie in de 16 meter werd uiteindelijk via een speler van Bakkeveen over de doellijn gewerkt 2-2. Bakkeveen kreeg daarna ook kansjes een kopbal op de lat, een venijnig schot, die door Danny Veenstra naast werd getikt. Pieter van der Zwaag had nog een mooie sliding op het kunstgras. Nick de Graaf leek aan de andere kant doeltreffend uit te halen, helaas zijn inzet ging naast. Bakkeveen leek er met de winst vandoor te gaan, toen een speler vanuit het middenveld de diepte in ging, de achterhoede anticipeerde te laat en keeper Danny Veenstra was net te laat, toen de speler vanaf de zijkant binnen tikte 3-2. In de slotfase werd Jesse van Balen door Nick de Graaf in de diepte bediend, helaas de gelijkmaker bleef uit. Ook spits Dirk Greijdanus kon zijn kansjes niet benutten. Zo bleef het 3-2 voor Bakkeveen.

Friese Boys had een gelijkspel verdiend en toonde veerkracht na de 2-0 achterstand. De nieuwe trainer van Friese Boys Ayelt van Zuiden en leider/verzorger Siebren de Boer zagen een aantrekkelijke wedstrijd en waren content met het spel en de kansen. Aanstaande zaterdag 20 augustus is het Lauwersmeertoernooi afgelast en wordt er in Twijzel een oefenwedstrijd gespeeld op het kunstgras tegen W.T.OC. om 11.00 uur.