Verslag Be Quick JO15-1 – Friese Boys JO15-1

Sterk Friese Boys JO15-1 winnen van Be Quick JO15-1.

Na de gewonnen wedstrijd tegen v.v. Eastermar togen de Friese Boys vol goede moed naar Dokkum, om daar tegen Be Quick te gaan spelen. Na de warming up, begon de wedstrijd om 9:48. Met op Goal Bart-Gjalt. De verdediging bestond uit Foppe Durk, Javier, Sydse en Lennart. Middenveld Wieger, Tjitze en Jelte Kloosterman. De aanvallers vandaag waren Jesse, Jelte Feenstra en Jitse. De wissels waren Jacob, Jarno en Jesse Jan.

De wedstrijd begon en het was meteen duidelijk dat de Friese Boys de lijn van vorige week door wilden zetten met goed voetbal. Vol overgave werd er gevoetbald richting de goal van Be Quick. In de 9de minuut was daar de eerste grote kans voor Friese Boys. Het schot op goal door Jesse werd gered door de keeper van Be Quick. De Friese Boys bleven doordrukken en dit resulteerde in de 16de minuut tot een goal. Jesse gaf voor en via Jelte Feenstra kwam de bal bij de keeper die de bal weer los liet. Jitse was zo scherp en scoorde 0-1. Dit had Be Quick wakker geschud en zij gingen wat meer druk zetten. Hierdoor werd het spel wat opener en dit gaf weer mogelijkheden voor Friese Boys. Jesse die vandaag op dreef was had in de 23 ste minuut een grote kans en ook Tjitze schoot net naast. Tegen het einde van de eerste helft was het toch nog Be Quick die wist te scoren en de ruststand bepaalde op 1-1.

De tweede helft begon en in de eerste helft was het duidelijk dat de Friese Boys de bovenliggende ploeg was. Vol overgave gingen de Friese Boys door en na 9 minuten was het raak voor Jarno die wist te scoren en hiermee de Friese Boys weer op voorsprong brachten 1-2. Hierna werd er lekker gevoetbald door de Friese Boys en in de 50ste minuut was het Javier die met een prachtig mooi schot wist te scoren, een wereldgoal 1-3. Hierna werd sfeer ook anders op het veld en werden beide ploegen minder vriendelijk. Dit resulteerde in een rode kaart voor een speler van Friese Boys. Er werd een overtreding gemaakt waarbij een speler van Be Quick geblesseerd raakte. Hiervoor ontving de speler eerst een gele kaart. Op advies van de trainer/leider van Be Quick werd dit rood, een beslissing waar de Friese Boys het niet mee eens waren, vooral de manier waarop. Toen een paar minuten later de goal van Tjitze onterecht werd afgekeurd was de vriendelijkheid ver te zoeken. Maar goed doorgaan en je hierdoor niet uit het veld laten slaan. Dat deden de Friese Boys en zij gaven antwoord door te scoren 1-4, dit doelpunt werd door Jesse gemaakt. Nu was de overwinning zeker en behaald door de inzet van he gehele team. Tevreden keerden de Friese Boys huiswaarts.

Otto Smid

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys