Verslag Be Quick JO15-2 Friese Boys JO15-1 dd 18 maart 2023

Friese Boys JO 15-1 wint bij Be Quick JO 15-2.

Op deze zaterdagmorgen toen Kollumerzwaag nog in mist gehuld was, vertrokken de spelers van de JO 15 vol goede moed richting Dokkum. Om hier na lange tijd weer te gaan spelen tegen Be Quick 15-2. Vandaag stond Marvin op goal, de verdediging bestond uit Jesse Jan, Javier(aanvoerder) Sydse en Lennart. Het middenveld bestond uit Jelte Kloosterman, Tjitze en Wieger. De aanvallers waren Jitse, Jarno en Foppe Durk. Op de bank starten Jacob, Jelte Feenstra en Sytse. De grensrechter van Friese Boys vandaag was Bram de Vries.

Nadat Hylke met het team de tactiek had besproken begon om 10:33 de wedstrijd tegen een ploeg waar de Friese Boys het altijd lastig had. Ook vandaag zou het zo nu en dan ook weer een bijzondere wedstrijd worden. Vol goede moed gingen de ploegen los en eigenlijk was er geen moment tijdens de wedstrijd dat er geen actie was. Slechts één minuut oud was de wedstrijd toen Be Quick een vrije trap kreeg en Marvin een goede redding deed om de Friese Boys nog in de wedstrijd te houden. Be Quick had de smaak te pakken en gingen door. Een goede ingreep van Sydse zorgde ervoor dat de Friese Boys konden beginnen met opbouwen wat resulteerde in het eerste schot op goal van Tjitze, helaas net naast. Dit smaakte naar meer voor de Friese Boys wat resulteerde in een schot op goal van Jelte Kloosterman. Er volgden enkele grote kansen voor de Friese Boys maar telkens naast of werden ze gered door de keeper van Be Quick. In de 9de minuut was daar een voorzet van Tjitze die werd afgerond door Wieger 0-1. Be Quick was wakker geschut en wisten na één minuut alweer de gelijkmaker te maken 1-1. Hierna ging Be Quick door maar de verdediging  van Friese Boys stonden vandaag hun mannetje. Doordat de verdediging stond als een huis en de bal van Be Quick wist af te pakken, bood dit weer kansen voor Friese Boys. Met kansen voor Jitse, Wieger, Jarno en Sydse hobbelde de wedstrijd al aardig naar het einde van de eerste helft. Tot in 32ste minuut Friese Boys een corner kreeg en Wieger voor de tweede maal wist te scoren 1-2. Met deze voorsprong gingen de Friese Boys de kleedkamer in voor een welverdiend glaasje ranja.

De 2de  helft begint en Friese Boys gingen door met waarmee ze de eerste helft mee op waren gehouden. De kansen volgden elkaar in rap tempo op maar het doelpunt viel niet. In de 51ste minuut was er miscommunicatie tussen de keeper en verdediging waardoor de bal bij Be Quick kwam en de keeper genoodzaakt was om aan de handrem te trekken. Uit de daarop volgende penalty werd gescoord door Be Quick 2-2. Zouden de Friese Boys deze wedstrijd toch uit handen geven? Vol goede moed gingen de Friese Boys door, de mogelijkheid op een overwinning was vandaag zeker aanwezig. Toen er twee minuten later een afstandsschot van Wieger kwam die net naast ging wisten de Friese Boys het zeker de overwinning kwam er vandaag. Met nog grote kansen voor Tjitze, Wieger en Jelte Feenstra was het Jarno die de bal van Jacob kreeg en scoorde in de 65ste minuut 2-3 en in 69ste minuut was het wederom Jarno die wist te scoren en daarmee de eindstand 2-4 op het scorebord wist te zetten. Door deze overwinning klimmen de Friese Boys weer gestaag naar de top en staan op dit moment 4de . Tevreden en voldaan keerden de spelers, trainer en leider weer huiswaarts om volgende week woensdag naar de nummer twee Zwaagwesteinde te gaan.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser