Verslag Beetgum 1 – Friese Boys 1

FRIESE BOYS BESLIST DUEL MET BEETGUM IN DE EERSTE HELFT

BEETGUM – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Beetgum met 1-3 gewonnen. Op een moeilijk bespeelbare grasmat besliste de ploeg uit Kollumerzwaag de wedstrijd al voor de rust.

Beide ploegen begonnen met diverse invallers aan de wedstrijd. Pieter van der Zwaag kreeg namens Friese Boys de eerste mogelijkheid maar zijn inzet ging over de lat. Even later was het wel raak. Doelman Paul Dijkstra liet een hard schot van Eberhard Kloosterman los; via EvertJan Evers belandde de bal bij Johannes Beiboer die vervolgens raakschoot, 0-1. Na een voorzet van René de Jong had Pier Kempenaar de kans op 0-2, maar van dichtbij schoot de aanvaller naast. Een fraaie pass van rechtsachter Lammert Dijkstra belandde bij Evers en diens voorzet op maat werd ingeschoten door René de Jong, 0-2. Daarna kreeg de thuisclub de eerste mogelijkheid. Na een vrije trap van Robby Efdé kopte Bauke Reitsma naast. Een kopbal van de ingevallen Marten de Vries ging over het Friese Boys-doel. Friese Boys kwam enigszins gelukkig op 0-3. Scheidsrechter Bekhof beoordeelde een verkeerd geraakte bal van een verdediger als een terugspeelbal. De toegekende vrije trap werd door René de Jong op het hoofd van Pieter van der Zwaag gelegd en diens kopbal betekende 0-3.

Na de thee scoorde Beetgum tegen uit een vrije trap. Marten-Johannes Bloem schoot eerst in de muur maar in de rebound knalde de Beetgum-aanvoerder wel raak, 1-3. EvertJan Evers had de marge weer op drie kunnen brengen, maar hij zag zijn inzet van de doellijn gehaald.  De thuisclub kreeg ook mogelijkheden. Geert-Jan de Vries schoot voorlangs en Auke Hoekstra moest even later ver uit zijn doel om dezelfde speler het scoren te beletten. Pier Kempenaar raakte vervolgens de paal en René de Jong schoot na een pass van invaller Matthias Scholtus in de handen van doelman Dijkstra. Beetgum-speler Geert-Jan de Vries wachtte in kansrijke positie te lang met schieten en kopballen van Bauke Reitsma en Willem-Jan Dijkstra verdwenen naast het Friese Boys-doel. Het bleef daarom bij 1-3.

Reacties:

“We speelden een ongelukkige eerste helft”, aldus Marten-Johannes Bloem van Beetgum. “Bij de eerste goal laat onze keeper de bal los. Er werd wel geroepen dat het buitenspel was, maar ik denk dat het een terechte goal was. Bij de derde goal raakt onze verdediger de bal verkeerd die vervolgens bij onze keeper terechtkomt. De scheidsrechter vond dit een bewuste terugspeelbal, maar dat was het beslist niet. In de tweede helft was er meer strijdlust bij ons en er zat iets meer lijn in. We misten zeven basis spelers vandaag. In de breedte zijn we wat te licht. Handhaving is nu ons belangrijkste doel”.

Ik had in de eerste helft een mooie assist”, aldus EvertJan Evers van Friese Boys. “Het was één van de weinige hoogtepunten in de eerste helft want verder was het niet goed. De tweede helft was ook slecht. In de slotfase kwam Beetgum nog aardig opzetten, maar ik heb nooit het idee gehad dat we de voorsprong zouden verspelen. Na deze overwinning zijn we wel veilig.

Ik heb nu vijf keer in de basis gestaan en we hebben uit deze wedstrijden dertien punten gehaald, dus dat is goed. Pier Kempenaar en ik vormen een prima duo. We dwingen elke tegenstander tot het spelen van de lange bal”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys