Verslag bekerwedstrijd AVC – Friese Boys

FRIESE BOYS UIT BEKERSTRIJD NA VERLIES TEGEN AVC

 

SEXBIERUM – Dinsdagavond speelde Friese Boys de uitgestelde bekerwedstrijd tegen AVC. Na een 0-0 ruststand verloor de ploeg uit Kollumerzwaag uiteindelijk met 2-1.

 

AVC kreeg de eerste mogelijkheid: Op aangeven van Johannes van der Veen schoot Rocco Zwart in de handen van Boys-goalie Chris Merkus. Het antwoord van Friese Boys bestond uit een schot van Erik Hilboezen dat in de handen van AVC-doelman Maikel Hartman belandde.

Chris Merkus stopte daarna een schot van Mark Hartman en Jelmer Ykema zag zijn poging via een Friese Boys-been naast het doel verdwijnen.

 

Na de thee kopte Rocco Zwart rakelings naast. AVC nam daarop de leiding via een schot van Jelte Visser, 1-0. Direct daarop had Visser met een kopbal opnieuw succes, 2-0. Friese Boys kwam terug toen Jelmer Bloem een hoekschop van Rienk Postma inkopte 2-1. Friese Boys probeerde de 2-2 op het scorebord te krijgen maar pogingen van Eelke Venema hadden geen succes. Ook Lammert Dijkstra kwam niet tot scoren. Aan de andere kant werd Jelmer Ykema nog gevaarlijk maar meer dan een hoekschop zat er niet in voor de AVC-aanvaller. Zo bleef het 2-1 en kan Friese Boys zich op de competitie richten.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys