Verslag bekerwedstrijd Wardy – Friese Boys

FRIESE BOYS IN BEKERDUEL LANGS WARDY

FERWERT – Friese Boys heeft ook de tweede bekerwedstrijd gewonnen. Wardy werd met 2-7 verslagen. Bij rust was de stand 1-2.

 Al in de beginfase kreeg Friese Boys mogelijkheden maar Sietse Hoogsteen (redding doelman Brend van der Kooi) en Pier Kempenaar (net naast) scoorden niet. De eerste kans voor Wardy was voor Ate van der Kooi maar doelman Auke Hoekstra redde uitstekend. Aan de andere kant kreeg Friese Boys na een overtreding op Rienk Postma een strafschop van scheidsrechter Bakker maar Wietse van der Land schoot naast. Het was Wardy dat verrassend de leiding nam: Ate van der Kooi profiteerde van een zwakke terugspeelbal, 1-0. Het was vrijwel meteen weer gelijk. Pier Kempenaar scoorde na een voorzet van Johannes Beiboer, 1-1. Pal voor de rust nam Friese Boys na een snelle aanval de leiding: een prachtige pass van Wietse van der Land werd afgerond door Allard Wijbenga 1-2.

Direct na de thee scoorde Wijbenga opnieuw na een hoekschop van Pier Kempenaar 1-3 en Marten Starkenburg liet 1-4 aantekenen. Doelman Brend van der Kooi van de thuisclub liet daarna prima keeperswerk zien bij schoten van Wijbenga, Starkenburg en Kempenaar.

Jelmer Bloem had daarna met een mooi schot via de paal succes 1-5 en op aangeven van Pier Kempenaar scoorde Marten Starkenburg, 1-6. De thuisclub kreeg na een handsbal ook een strafschop die werd benut door Jacob van der Werk, 2-6. In de laatste seconden benutte Starkenburg nog een pass van Wietse van der Land en daarmee kwam de eindstand op het scorebord, 2-7.

Reacties:

Het bevalt me heel goed bij Wardy”  aldus trainer Kees Ros, die jarenlang trainer was bij Friese Boys 2.  “We hebben een vrij nieuwe groep. De spelers Jelle van der Kooi en Ynte van Hijum zijn vertrokken. Zij wilden hun grenzen verleggen. We hebben zaterdag en vandaag ruime nederlagen geleden. Het verschil was duidelijk. Maar er zit wel verbetering in. Zaterdag waren we niet compleet en vandaag vielen goede spelers als Ate van der Kooi en Sietse Swart geblesseerd uit. Toen ik hier kwam speelde Wardy alleen maar lange ballen. Ik wil er meer voetbal in brengen en er een hecht team van maken. Standaardzaken als passing, indraaien en dergelijke moeten beter. Wij gaan dit seizoen voor een plaats in de middenmoot.

“We begonnen goed” vond Allard Wijbenga van Friese Boys. “We hadden veel balbezit en kregen enkele halve kansen. Het duurde te lang voordat we scoorden. Tot nu toe gaat het goed. We maken goals en dat is een verbetering ten opzichte van vorig seizoen. De ballen vliegen er aardig in. Het kan alleen maar beter, we worden steeds fitter. Wij gaan dit seizoen minimaal voor een klassering bij de eerste vijf”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys