Verslag Blauw Wit ’34 2 – Friese Boys 1 zaterdag 13-1-2018

FRIESE BOYS VERLIEST OEFENDUEL MET RUIME CIJFERS

LEEUWARDEN – Op het fraaie sportpark Wiarda in Leeuwarden speelde Friese Boys zaterdagmiddag een oefenwedstrijd tegen het tweede elftal van Blauw Wit’34. De thuisclub was de betere ploeg en dit bleek ook uit de score: 4-0.

Friese Boys stond in de beginfase met de rug tegen de muur. Doelman Jelmer Bloem moest in de eerste tien minuten redding brengen op schoten van Jeroen de Wind, Sander Hofman en de prima voetballende middenvelder Noah Haileselassi Redda. Boevendien misten de Leeuwarder spelers Hielke van der Leij en Jeroen de Wind daarna uitstekende kansen. De 1-0 kon niet uitblijven; na een aanval door het centrum schoot Hielke van der Leij raak. Voor Friese Boys richtte Wietse van der Land daarna te hoog. De thuisclub verdubbelde daarna de score. Na een gave voorzet van Remco Beers kopte Victor de Groot raak 2-0. De beste kans voor Friese Boys kwam daarna maar Pier Kempenaar zag zijn inzet, na een voorzet van Ludo Bosma, gestopt door doelman Ramon de Jong. Jelmer Bloem voorkam de 3-0 toen Victor de Groot alleen voor het doel verscheen.

Direct na de thee had Blauw Wit’34 weer succes toen Jeroen de Wind uit een rebound scoorde, 3-0. De Wind leek pal daarop weer te scoren maar nu ging de bal naast. Een schot van Wietse van der Land werd gestopt door invaller doelman Siebren Terlouw en een poging van Andries van der Zwaag ging naast. Broer Pieter van der Zwaag kreeg een mogelijkheid maar doelman Terlouw redde met de hand buiten het strafschopgebied. Het bleef vriendschappelijk en dus terecht geen rood voor de doelman. De aansluitende vrije trap van Wietse van der Land ging rakelings naast. In de slotfase trof Blauw Wit nog eens de roos via Remco Beers waarmee de 4-0 eindstand op het scorebord kwam.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys