Verslag Blauw Wit JO17-3 – Friese Boys JO17-1 dd 4 maart 2024

Friese Boys JO 17-1 wint met verzorgd voetbal van Blauw Wit `34 JO 17-3

Op zaterdagmiddag 2 maart mochten de Friese Boys JO 17-1 richting Leeuwarden gaan om daar op sport Wiarda tegen Blauw Wit `34 JO 17-3 te gaan spelen. Op goal stond vandaag Bart-Gjalt(aanvoerder), de verdediging bestond uit Wieger, Sytse, Foppe-Durk en Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Mikai. De aanvallers waren Tjitze, Jarno en Jurjen. Op wissel starten Jelte Kloosterman, Jacob, Nick en Jitse. De assistent-scheidsrechter van Friese Boys JO 17-1 was Henkie Spoelstra. De geblesseerde Jelte Feenstra was voor de nodige support mee. En natuurlijk de vast harde kern was ook mee om op dit late tijdstip de ploeg te supporten.

De wedstrijd begon en Blauw Wit `34 JO 17-3 liet meteen van zich horen. Het was duidelijk dat de ploeg de punten thuis wilden houden. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd was Blauw Wit JO 17-3 de bovenliggende partij. Gelukkig wist een goed keepende Bart-Gjalt zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Na deze scherpe start van Blauw Wit JO 17-3 kregen de Friese Boys JO 17-1 meer grip op de wedstrijd en waren de volgende kansen voor de ploeg uit Kollumerzwaag. In de 14de minuut ontstond er door goed samenspel een grote kans voor de Friese Boys JO 17-1. Blauw Wit Jo 17-3 was compleet uitgespeeld en Mikai stormde alleen op de keeper van Blauw Wit JO 17-3 af. Deze wist met twee goede reflexen ervoor te zorgen dat Mikai niet wist te scoren. Drie minuten later was er weer een grote kans voor Mikai, maar helaas was dit schot net naast. Vijf minuten later was het Bart-Gjalt die de ploeg in de wedstrijd hield door een grote kans van Blauw Wit JO 17-3 te voorkomen. Zo liep de wedstrijd naar het einde van de eerste helft, met nog kansen voor beide ploegen. Na het rustsignaal gingen beide ploegen om ranja en trainers en leider om koffie.

De tweede helft begon en in de eerste helft was wel duidelijk geworden dat als de Friese Boys JO 17-1, beter samen speelden er meer mogelijk was tegen deze tegenstander. Met deze woorden in hun achterhoofd gingen de spelers van de Friese Boys JO 17-1 strakker spelen en zorgden ze met goed samenspel ervoor dat er al redelijk snel in de wedstrijd mogelijkheden kwamen. De tweede helft was nog maar net begonnen en Mikai wist te scoren 0-1. Slechts twee minuten later was het Jurjen die door de verdediging van Blauw Wit JO 17-3 brak en wist te scoren 0-2. Door deze snelle voorsprong was Blauw Wit JO 17-3 even de kluts kwijt, maar herpakte zich vrij snel. Daarin tegen fleurde de leider van de Friese Boys JO 17-1 helemaal op nadat hij die ochtend blijkbaar met het verkeerde been uit bed was gestapt. Toen de klanken van Ricky met Genot, Joost Klein met Europapa en Rommy met Achter de horizon over veld schalden was het helemaal feest. Dit gaf toch Blauw Wit JO 17-3 weer moed want ook zij wisten te scoren 1-2. De spanning was weer terug en nu was het afwachten of de Friese Boys JO 17-1 het goede spel weer zouden oppakken. Dat werd meteen gedaan en binnen een minuut stonden de Friese Boys JO 17-1 weer door goed samen spel voor. Jurjen wist de 1-3 te maken, een voorsprong die door het gehele team was behaald. Toch nog niet helemaal zeker van de overwinning probeerden de trainers en leider de ploeg te motiveren om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Dit resulteerde in een grote kans voor Sape die de bal van de lat zag afspatten. Toch was het verschil maar twee doelpunten en nog maar één toen Blauw Wit JO 17-3 toch nog wist te scoren 2-3. Nog één keer alle zeilen bijzetten zodat de overwinning mee zou gaan naar Kollumerzwaag. Vol overgave gingen de Friese Boys JO 17-1 ervoor en met mooi samenspel wist Jitse te scoren en de stand op 2-4 te bepalen. In de resterende tien minuten wisten de Friese Boys JO 17-1 stand te houden en werd einduitslag bepaald op 2-4. Rond de klok van 18:00 blies de goed fluitende scheidsrechter Arno v/d Enden voor het einde van de wedstrijd en keerden de Friese Boys JO 17-1 via MC Donalds weer huiswaarts om daar aankomende zaterdag thuis tegen SC Berlikum JO 17-1 te gaan spelen om 10:05 op sportpark de Saedkampe.

Verslag: Otto Smid