Verslag Boornbergum 1 – Friese Boys 1 zaterdag 16 februari 2019

FRIESE BOYS IN TOPDUEL LANGS SC BOORNBERGUM’80

BOORNBERGUM – Zaterdagmiddag stond in de vijfde klasse C het topduel tussen SC Boornbergum’80 en Friese Boys op het programma. Friese Boys wist dit duel te winnen en nam daardoor de koppositie over van de thuisclub. Friese Boys eindigde het duel met 10 spelers omdat Sander Hoekstra in de tweede helft de rode kaart kreeg.

De eerste minuten van het duel waren voor Boornbergum. Vanaf links trok Jorrit de Boer de bal voor het doel waar Willem ter Schuur zijn hoofd net niet tegen de bal kon zetten. Nadat Sander Hoekstra aan de overkant naast had gekopt was het even later wel raak. Een prima pass van Andries van der Zwaag belandde bij Hoekstra, die de bal over doelman Thom van der Heide in het doel liet belanden, 0-1. Boornbergum mocht daarna een vrije trap nemen maar de inzet van Pieter Veenstra werd een prooi voor doelman Jelmer Bloem. Friese Boys breidde daarna de voorsprong uit; Een fout in de Boornbergum-defensie werd afgestraft door Matthias Scholtus, 0-2. In de laatste fase voor de thee domineerde Friese Boys. Pier Kempenaar schoot tegen de onderkant van de lat en Sander Hoekstra zag zijn doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Na de thee kwam Boornbergum al snel terug in de wedstrijd. Een voorzet van Pieter Veenstra werd door Willem ter Schuur in een doelpunt omgezet, 1-2. Niet veel later moest Friese Boys een gevoelige tik incasseren toen Sander Hoekstra met een rode kaart naar de kant moest. Toch had de ploeg uit Kollumerzwaag het duel kunnen beslissen. Doelman Van der Heide haalde Lammert Dijkstra onderuit en dat betekende een strafschop. Erik Hilboezen zag zijn inzet echter gestopt door Van der Heide. Boornbergum kreeg daardoor nieuwe moed en doelman Bloem moest ingrijpen na een schot van Willem ter Schuur in de korte hoek. Een vrije trap werd door Pieter Veenstra rakelings naast geschoten. Het laatste wapenfeit was van Jorrit de Boer maar zijn schot ging eveneens naast waardoor het 1-2 bleef.

Reacties:

“Het was heel matig van onze kant” aldus trainer Gerard Blaakmeer van SC Boornbergum’90. In de eerste tien minuten ging het aardig en kregen we ook nog een mogelijkheid. Daarna hebben we geen aanspraak op de winst kunnen maken. Wij misten vandaag vijf spelers die op wintersport zijn en daarnaast nog enkele door blessures. Dan kom je al gauw op een man of zeven, acht en dat kunnen wij niet opvangen. Nogmaals het was matig. Als je ziet hoe wij de tweede goal weggeven, dan ben je er met het hoofd niet bij. Zoals we nu spelen zijn we zeker geen favoriet. Friese Boys is verder als wij”

“We komen met 2-0 voor en hadden kansen op 3-0 aldus trainer Jaap Visser van Friese Boys. “Een doelpunt van Sander Hoekstra wordt onterecht afgekeurd. De 1-2 viel uit het niets en dan kan het ook zomaar 2-2 worden alhoewel Boornbergum naar mijn mening geen kans heeft gehad. Ze wilden wel maar konden niet. Sander Hoekstra kreeg terecht rood. Ik heb het zelf niet gezien maar ik hoorde dat hij een kopstoot heeft gegeven. Die zijn we wel een aantal wedstrijden kwijt denk ik. Wij missen steeds enkele spelers maar we kunnen toch steeds een behoorlijk elftal opstellen. Of wij de favoriet zijn? Nee, dat is in mijn ogen toch Boornbergum”.

Opstellingen:

SC Boornbergum’80: 23 Thom van der Heide, 2 Peter Lont, 3 Hans Jan Rispens, 4 Bauke de Vries, 5 Tamme van der Woude, 6 Rients Dedden, 7 Pieter Veenstra (13 Stephan de Waal), 8 Ruud Sijtsma (12 Dirk-Jan Sijbesma), 9 Willem Lindeboom, 10 Willem ter Schuur, 11 Jorrit de Boer.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Lammert Dijkstra (12 Theo Beerda), 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag, 9 Sander Hoekstra, 10 Matthias Scholtus (13 Mark de Boer), 11 Pier Kempenaar (14 Alwin de Jong)

Scheidsrechter: Richard Pasveer (Sneek)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys