Verslag CVO JM13-1 – Friese Boys JO 13-1 zaterdag 26 maart 2022

Friese Boys JO 13-1 wint een punt in Vrouwenparochie tegen CVO JM 13-1.

Op deze zonnige zaterdagmorgen 26 maart vertrokken de Friese Boys voor een lange reis naar Vrouwenparochie om daar tegen CVO JM 13-1 te gaan spelen. Nadat de trainer en leider de spelers hadden afgeleverd en daarna de auto verderop hadden geparkeerd, werd er begonnen aan de warming up door de aanvoerder Jesse Jan.

Om 10:05 waren beide ploegen er klaar voor en kon er worden begonnen met de wedstrijd. Met vandaag Marvin op goal, de verdediging bestond uit Lennart, Jesse Jan(aanvoerder), Hessel en Durk. Het middenveld bestond uit Jacob, Arjen en Sytse. De aanvallers van vandaag waren Giovanni, Jelte en Jarno. De wissels waren Bjorn, Jitse en Bouke. De wedstrijd ging los tegen de ploeg die net onder de Friese Boys stonden. Het was meteen duidelijk dat CVO de punten in Vrouwenparochie wilde houden. Dit kon wel eens een leuke wedstrijd worden omdat duidelijk te zien was dat de ploegen gelijkwaardig waren. In het begin waren de Friese Boys de betere ploeg met enkele kansen en schoten op goal. Daarna kwam CVO opzetten maar Marvin wist goed te redden. In de 9de minuut volgde de eerste corner voor de Friese Boys. Slechts 1 minuut later was er weer een grote kans voor CVO maar Marvin wist weer te redden. De ploeg speelde goed, de verdediging deed zijn best en deden de nodige goede ingrepen. Het middenveld speelden goed samen en de aanvallers probeerden hun kansen te verzilveren. Zo hobbelde de eerste helft alle kante op en was het afwachten hoe het verder zou gaan. In de 21ste minuut was er een grote kans voor Sytse maar helaas over. Aan het einde van de eerste helft was er nog een kans voor CVO maar deze ging ook over. Zo kwam er een einde aan de eerste helft. Eerst maar even een bakje koffie en een ranja voor de jongens en kijken of de tweede helft anders gaat verlopen.

De tweede helft begon, het was prachtig voetbalweer. De meegereisde supporters genoten de westrijd en van het mooie weer. Ook de grensrechter Gosse wilde de tweede helft ook wel weer vlaggen wat hij prima deed. Tijdens de eerste 10 minuten waren het de Friese Boys die als eerste een versnelling erbij deed. Met een kansen voor Jacob en Sytse was het wachten op de goal. Maar deze viel nog niet, ook een corner van Friese Boys werd door Jesse Jan tegen de keeper aan gekopt. Hierna was het CVO die toch meer druk ging zetten. Maar de verdediging hield stand door goede ingrepen van Hessel, Durk, Lennart, Bouke en Jesse Jan. In de 40ste minuut was er een corner waar Jelte net naast schoot. Jacob kreeg daarna ook een kans die helaas naast ging. Zo hobbelde de wedstrijd ook naar het einde van de tweede helft en zou het wel eens een gelijk spel kunnen gaan worden. En na de wedstrijd gekeken zou dit ook een terechte uitslag zijn. Maar de Friese Boys bleven proberen en aan het einde van de tweede helft werd de wedstrijd  harder. Aan het einde van de tweede helft kreeg Jelte een schop waardoor hij geblesseerd uitviel. Uit de vrije trap die Friese Boys kreeg werd helaas ook niet gescoord. En dit was ook het laatste wapenfeit van Friese Boys. Hopelijk zou nu niet de onverdiende tegendoelpunt vallen. Het gehele team gaven alles om geen tegen doelpunt te krijgen. Alles op alles werd gezet om ervoor te zorgen dat Friese Boys aan deze wedstrijd nog een punt over zou houden. Na nog een paar grote kansen voor Friese Boys werd de wedstrijd afgefloten en was iedereen zeer tevreden met dit punt. Hierdoor houd de Friese Boys aansluiting aan de top. Nu op naar de volgende wedstrijd zaterdag 2 april uit naar de koploper Be Quick. Tevreden met het behaalde resultaat keerden de Friese boys weer huiswaarts.